„Oportunitati de formare si ocupare a fortei de munca in activitatile de...

„Oportunitati de formare si ocupare a fortei de munca in activitatile de turism”

0 65

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Brasov a lansat la sfarsitul saptamanii trecute proiectul? „Oportunitati de formare si ocupare a fortei de munca in activitatile de turism”, prin intermediul caruia 445 de persoane din judetele Brasov, Covasna si Harghita vor avea posibilitatea sa urmeze cursuri hi-tech pentru a deveni angajati in domeniul turismului rural. Cursurile vor incepe in luna martie, in localitatile Bran, Bunesti, Hoghiz, Prejmer si Harman. In cadrul programului vor fi pregatiti 120 de lucratori in agroturism, 30 de lucratori hotelieri, 65 de lucratori in alimentatie, 40 de cameriste, 40 de ospatari, 70 de administratori de pensiune, 15 tehnicieni in turism, hoteluri si alimentatie si 30 de barmani. Pentru fiecare meserie in parte, cursul va cuprinde si doua module de informatica.


Durata proiectului este de 12 luni, iar valoarea totala este de 161.472,77 de euro, din care 122.642 euro reprezentand 75,95% din costul total, reprezinta finantare nerambursabila.


Grupul tinta al cursantilor este alcatuit din persoane aflate in somaj de multa vreme si persoane din mediul rural cu venituri reduse aflate in cautarea unui loc de munca.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.