Opiniile celorlalte principale partide la rezultatul alegerilor din PSD

Opiniile celorlalte principale partide la rezultatul alegerilor din PSD

0 84

Dupa cum era de asteptat, pedelistii mor de nerabdare sa se repeada la victima congresului ca sa o sfartece si, totodata, sa-si puna un om de-al lor la sefia Senatului, deci al doilea om, ca putere, din Romania.
In acest sens, Cezar Preda afirma: “Geoana nu ar mai trebui sa ramana in fruntea Senatului
Vicepresedintele PD-L Cezar Preda a declarat ca alegerea lui Victor Ponta in fruntea PSD este un lucru pozitiv, ca trebuia si el sa spuna ceva vopsit in bine.
Dar intrebat daca Mircea Geoana ar mai trebui sa ramana in fruntea Senatului, Preda a spus: „Nu, pentru ca aceasta functie care este a doua in stat reclama o mare seriozitate si aplecare. Domnul Mircea Geoana, cu tot respectul pentru cariera domniei sale, mie nu mi-a demonstrat ca are timp sa se aplece asupra acestei functii. Nu este in firea domnului Geoana sa munceasca de la 7 dimineata pana la 10 seara”.
Totodata, Preda a precizat ca, daca PSD va renunta la Mircea Geoana, „nu va mai prinde presedintele Senatului. Va fi de la PD-L”.
Preda a mai subliniat ca Mircea Geoana nu era dispus in niciun caz sa treaca la o reforma statului roman.
Cu alte cuvinte, las’sa ne punem si acolo om si apoi va calarim noi cum trebuie!

In schimb liberalii au dat dovada ca sunt ponderati si, pe cat posibil, obiectivi.
Vicepresedintele Puiu Hasotti spune: “Nu cred ca relatiile dintre PNL si PSD vor fi influentate de alegerea lui Ponta”.
Vicepresedintele PNL este de parere ca alegerea lui Victor Ponta la conducerea PSD nu schimba cu nimic strategia PNL si nici nu influenteaza relatiile dintre cele doua partide, intre care exista o „colaborare parlamentara punctuala”.
„Alegerea lui Victor Ponta este importanta pentru PSD si mult prea putin importanta sau deloc importanta pentru PNL, pentru ca, indiferent cine ar fi fost presedintele PSD, noi, din punct de vedere ideologic si doctrinar, am fi fost la fel de departe de PSD”.
„Nu cred ca relatiile dintre PNL si PSD vor fi influentate de alegerea lui Victor Ponta sau ar fi fost influentate de alegerea lui Mircea Geoana sau de alegerea oricui altcuiva de la PSD. Nu avem o colaborare parlamentara, se poate intampla adesea chiar ca, fiind niste partide aflate in opozitie, sa avem puncte de vedere asemanatoare. Votul poate fi acelasi pentru doua partide aflate in opozitie, unul de dreapta si unul de stanga, si dintr-o perspectiva ideologica si doctrinara diferita. Nu cred ca alegerea lui Victor Ponta poate schimba ceva in strategia noastra. Cred ca este mult prea devreme sa vorbim de o alianta politica, in opinia mea nu este posibil, poate o colaborare parlamentara punctuala”, a completat senatorul liberal.

Liderul PNL considera ca Victor Ponta este „poate un pic prea tanar pentru PSD” si vede n alegerea lui rezultatul unui razboi teribil care a fost in PSD si al unei aliante ad-hoc care s-a concretizat prin infrangerea lui Mircea Geoana”.
Pe de alta parte, avertizeaza Hasotti, „Victor Ponta va avea o viata grea, pentru ca majoritatea vicepresedintilor l-au sustinut pe Mircea Geoana”.
Vicepreºedintele PNL il felicita pentru succes pe Victor Ponta. Este un aer proaspat in politica romaneasca, este un politician tanar, talentat”, a mai adaugat Hasotti.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.