Opinii despre decizia CSAT

Opinii despre decizia CSAT

0 86

Presedintele de onoare al PSD – cel care a hotarat sa se retraga din politica – Ion Iliescu, politician versat, spune despre scutul antiracheta: „Eu as fi impotriva”
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a declarat rezervat fata de instalarea scututlui antiracheta pe teritoriul Romaniei, intr-o prima faza refuzand sa comenteze decizia CSAT de ieri.
Iliescu a fost intrebat cum comenteaza implicarea Romaniei in sistemul de dezvoltare a scutului antiracheta.
„Nu stiu, nu am vazut, nu pot sa ma pronunt”, a vrut sa impace Iliescu varza cu capra in prima instanta. La insistentele jurnalistilor, care s-au interesat daca amplasarea sistemului ar fi benefic pentru Romania, Iliescu a raspuns: „Eu as fi impotriva”.
Probabil ca Iliescu se refera si la faptul ca sedinta CSAT a fost convocata ieri de urgenþa, de catre presedintele Traian Basescu. Pe Ion Iliescu – repet, politician versat – il mira aceasta graba.

La randul lui, Melescanu, fost ministru al Apararii, este de parere ca decizia de a avea un scut antiracheta in Romania va avea sprijinul Parlamentului cand se va ajunge la vot.
Teodor Melescanu, fost si ministru de Externe, a declarat ca protectia teritoriului national impotriva unor atacuri cu rachete trebuie sa fie o prioritate pentru tara noastra, odata cu admiterea in NATO.
„Principiul securitatii egale in NATO impune ca toate tarile membre NATO sa poata beneficia de o asemenea garantie de securitate. Modificarea viziunii privind scutul antiracheta, odata cu administratia Obama, a creat conditii pentru ca si Romania sa intre in acest sistem, la care vor putea participa si Rusia sau alte tari membre NATO”, a completat Meleºcanu.

Decizia ca tara noastra sa se implice in acest program va avea sprijinul Parlamentului, a adaugat oficialul.

Sunt opiniile unui politician si a unui diplomat. La prima citire, ambii par a avea dreptate. Ramane sa va formati si opinia personala sau sa asteptati ca viitorul sa scoata la iveala adevarul.

Opinia premierului Boc nu cred sa conteze pentru ca, saracul, latra ce i se porunceste.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.