OPINIA unui brasovean despre: Simfonia ,,gazelor lacrimogene”

OPINIA unui brasovean despre: Simfonia ,,gazelor lacrimogene”

În lumea muzicii clasice există blestemul unei celebre simfonii. Sunt mulţi compozitori care au „scris” Simfonia a IX-a, dar au murit la scurt timp. Cum a apărut această credinţă?Este un adevărat blestem sau simple coincidenţe? Blestemul celei de a IX -a Simfonii s-a născut odată cu moartea lui Beethoven. De­mo­craţia a murit în 10 August odată cu trista Simfonie a “ga­zelor lacrimogene”. Dar compozitorii acestei simfonii cine sunt, mai trăiesc?
Propun să ne menținem la nivelul bunului simț: dac-am plecat din România, am făcut-o pentru că așa am simțit că e mai bine pentru mine. Dar tu, prietene care locuiești în stră­i­nătate de ani de zile, nu veni să ne dai lecţii, să faci dezordine, să verşi ura, că era destulă, prietene. Atâta mize­rie umană, atâta propagandă, atâta ipocrizie, minciună tot ce este mai rău uman, am văzut şi intoxicat cu mult înainte de 10 august”.

Parcă  Diaspora venea şi ne aducea lapte şi miere prin schimbarea Guvernului, Si pe cine in loc? Pe Ludovic ORBAN, Dacian Cioloş, Raluca Turcan, Dan Barna (sau dintre cei care n-au făcut nimic, arată trecutul lor de… miniștri şi alte funcții în administrație). România, prietene, nu poate fi condusă de șoferi de tir, femei de servire la hoteluri etc. România nu este condusă numai de oameni din Teleorman, Sibiu, Cluj, Zalău, Bucureşti. Ţara noastră are 41 de județe, sunt inca destui oameni de isprava peste tot. Prietene, de data aceasta ai fost manipulat şi păcălit, aşa cum ti-am scris şi mai înainte de 10 august. Tu mai rămă­seseşi, care nu aveai tangenţă cu această mizerie, minciună, ură ce se revarsă către ţara mea. S-a creat o altă manipulare, că datorită diasporei noi supravieţuim în România. Total fals!Ai emigrat… pentru tine!
Așadar, nu pentru mine ai emigrat, ci pentru tine. Asta înseamnă că eu, cel care-am preferat să rămân aici pentru mine, am tot atâtea îndatoriri față de tine, câte ai și tu față de mine. Eu muncesc aici în România, plătesc impozite în Ţara mea, mă chinui aici, dar niciodată nu mă duc să de­ranjez pe cel plecat în străinătate, pentru un trai decent.
Mulţi spun , dintre cei plecați , că au renunțat la România? Să fie sănătoşi, să le meargă din plin! Dar acei oameni nu înțeleg că părăsind ţara , locul unde te-ai născut, crescut, educat, este ca şi cum ai pă­răsit pe mamaia si părinții tai? Vă urez asta din tot sufletul meu să aveţi un trai mai bun, să fiţi mai fericiţi şi sănătoşi, însă, rog să se înțeleagă, că nu am nicio datorie față de voi şi vă rog să nu mă deranjaţi în ţara mea că nici eu nu am deranjat Diaspora. Nu-i vina mea că tu muncești pe brânci, nu-i vina mea că te umilesc ăia pe la care te-ai aciuiat și, cu siguranță, nu-i vina mea că nu ți-e bine! E drumul pe care singur ți l-ai ales în viață. Fii sănătos!
Este vina celor care te-au manipulat să se folosească de tine, să vină ei la putere. Prietene, atât cei de la Putere cât şi cei din Opoziție nu au făcut nimic, absolut nimic pentru mine sau pentru tine. Eu am greşit de unul singur, cum am şi votat fără alai, de unul singur.
Nu eu am fugit la Ambasade să votezsi sa ma asez iar la coada… nu eu în­ro­şeam telefoanele la toate rudele să voteze anumite persoane, nu eu dirijam prietenii pe cine să voteze pe reţelele de socializare.
Ce ai ales tu şi ai dictat de-acolo , pentru mine s-a dovedit a fi mai tarziu un lamrntabil esec,mai rau ca inainte! Sau la fel…
Nu uita voturile şi anii petrecuţi cu Băsescu, jafurile lui Băsescu, golăniile lui Bă­sescu. Eu am suferit cu el şi tot el a distrus ,,statul de drept”, flota, zăcămintele ţării, a făcut numai rău oamenilor.
De ce nu aţi venit atunci când au tăiat salariile si pensiile cu 25%, cand au fost desființate 324 de spitalele,plus posturile de poliţie din sate, cand si-au dat pensii speciale, au închis oameni nevinovaţi pe baza protocoalelor, au distrus eco­­no­mia, cu împrumuturi intr-o noapte de  20 miliarde euro de la FMI, unde nici acum românul de rând nu ştie unde sunt banii. Atunci unde eraţi, dragii noștri diasporeni,de ce  stăteaţi şi vă uitaţi cum ne chinuiam ? Nu ne reproşaţi acum nerealizările voastre!
Dacă ești frustrat e treaba ta, dacă nu-ți mai place acolo, ești liber să te întorci. Dar nu te considera un erou pentru că trimiți bani mamei sau tatălui tău. Le trimiți lor, nu mie! Și, mai mult, nouă aici ni se pare normal să ne ajutăm părinții, fără să ne batem cu cărămida în piept, fără să considerăm că ăsta e un act eroic, fără să le cerem altora socoteală pentru efortul pe care-l facem.
Înțelege că ești egalul nostru și, de-aceea, te rog să ai mai mult bun simț atunci când ceri eforturi suplimentare țării tale.
Nu trebuie ca tu acolo sa te înghesui la vot să hotărăşti soarta celor de aici. Ca să decizi tu, de-acolo cum trebuie să trăiesc eu aici.Fiecare trebuie să voteze in constiinţă de cauza,nu dirijat sau să dirijeze pe alţiiNu este moral nici logic…In alte ţări nu poți vota decât în interiorul teritoriului. Fă acest gest și demonstrează-mi că mă respecți si respecţi şi pe ai tăi de aici de acasă, lăsându -ne să ne alegem singuri calea. Nu uitaţi, noi suntem aici cei care suferim, astfel încât n-ai dreptul să-mi impui tu pe cine trebuie să acceptam. Vrei să votezi, foarte bine: asumă-ți votul si să vii să votezi pe cine doreşti, nu faci atâta zarvă pe facebook şi pe alte reţele de socializare.Votul meu nu se anulează golăneşte prin lupte de stradă şi după aceea găsim vinovaţii în persoana celor care au apărat statul de drept (Aici jandarmii aparau Statul!).
Când vine vara, faci atâta zarvă că vrei paşapoarte imediat  şi de ce  sa stai atât la rând? Restul anul  ambasadele, consulatele sunt goale… De ce trebuie să ţipaţi cu 2-3 zile înainte că nu aveţi paşapoar­te, când ai la dispoziţie 11 luni moarte pe an?
Se spune ca pe 10 august Diaspora a fost folosită la mi­ting… Dar care sunt diaspora, că din cei care au depus plângeri (716) nimeni nu lucra în străinătate, nimeni nu avea treabă cu Diaspora. Şi atunci, cine a discreditat aceşti oameni?! Mă uităm la Mălin Bot care spunea că Dragnea este jandarm şi manevrează tunu­rile cu apă. Oare omul ăsta, că numai om nu este, chiar ne crede proşti, inculţi etc? A fost un spectacol fără taxă la intrare unde s-a văzut circ şi bătaie.
Unde erau cei 1.000.000 din Diaspora? Cine dirija această manipulare pros­tească? Unde sunt acei ,,domni” care ameninţau că vin ei să facă, să dreagă, să dea foc la Guvern, Parlament etc? Parcă noi eram în România nişte cioflingari care nu ştim să facem nimic.
Nu domnilor, românii din ţara voastră care au rămas sunt oameni educați, cititi, dar cu un bun simţ mai mare decât la alţii, care în loc să culeagă ce este bun în Occident, au cules ce este rău.
Aşa că, prietene, nu te mai lăsa manipulat, fii imparţial cu politicienii pentru că ei nu au făcut şi nu fac nimic pentru tine şi nici pentru mine. Ne îmbracă în vorbe. Apropo, un distins europarlamentar confunda pe Dragnea cu Preşedintele Venezuelei. Chiar aşa dle europarlamentar,
Înțelege că suntem și-așa destul de amărâți, dar demnitatea o avem în cap, iar banii sub tălpi. Hotărăște-te: ești român sau te-ai rupt de țară? Dacă ești român demon­-strea­z-o: vino în țară, mun­cește cot la cot cu mine, plătește impozitele aici și ai tot dreptul să înjuri. Dacă te-ai hotărât să te rupi, ai bunul simț și rupe-te total!
Nu mai vota, nu mai urla după pașapoarte când e aglomerație, nu te mai plânge. Eu te chem să vii în ţara mea şi a ta, să investești banii în afaceri care să-ţi aducă prosperitate şi, evident, locuri de muncă la conaţionalii tăi.  Nu renunța la cetățenie, dacă eşti român cu adevărat. Vino aici şi atunci în Piaţa Victoriei va fi liniște, disciplină, miting autorizat, organizatori impecabili. Asta doresc eu prietene, nu să vină unii să-şi arate muşchii de la Vama Borș! Ne dorim liniște, nu lupte de stradă. Românule, fii prudent în tot ce faci şi spui, nu te lăsa manipulat, numai atunci vei fi cu adevărat român.  Trebuie să fim uniți şi să fim cu adevărat români, oriunde am fi.
Al dvs. Prof. Ioan Romeo Mânzală

COMENTARII

  1. „Hotărăște-te: ești român sau te-ai rupt de țară? Dacă ești român demon­-strea­z-o: vino în țară, mun­cește cot la cot cu mine, plătește impozitele aici și ai tot dreptul să înjuri. Dacă te-ai hotărât să te rupi, ai bunul simț și rupe-te total!”
    Asta face parte din categoria : Din putul gandirii” (Academia Catavencu)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.