Operatiunea infrastructura a fost demarata

Operatiunea infrastructura a fost demarata

0 110

Detinatorii de retele de utilitati, reprezentantii Politiei Brasov, ai firmelor care au concesionat reparatiile la strazi (respectiv Vectra, Recon si Eurostrada), precum si angajati ai municipalitatii au fost convocati de primarul George Scripcaru la o sedinta de lucru.


?


Planuri de bataie


?


Intalnirea a avut ca scop efectuarea unei analize in vederea inceperii lucrarilor de reabilitare a arterelor de circulatie, a trotuarelor si aleilor din municipiu.


„Ne-au interesat doua aspecte, respectiv modernizarile care vor fi realizate cu fondurile imprumutate de la BERD, precum si cele care vor fi efectuate cu bani de la bugetul local. Am discutat despre ce se va face in fiecare zona in parte cu toti cei prezenti, pentru a nu ne trezi ca avem probleme. Inca din luna noiembrie am prezentat graficul de lucrari tuturor retelistilor, pentru a-si corela cu noi interventiile si a-si aloca din timp fonduri pentru lucrari”, declara primarul George Scripcaru. Edilul sef la municipiului mentioneaza ca a eliberat certificatele de urbanism si autorizatiile de constructie necesare, argumentand ca s-au discutat si planurile de situatii pentru fiecare cartier.


?


„Am vrut sa stabilim un program exact si care sunt capacitatile tehnice ale tuturor, pentru a nu avea surprize”, spune Scripcaru. El sustine ca in zonele unde au existat distrugeri ale perimetrelor, iar lucrarile se afla in perioada de garantie, carosabilul va fi reparat pe cheltuiala firmelor care au avut interventii.


?


Deja vu cu restante la lucrari


?


Un asemenea exemplu este pe strada Iuliu Maniu, unde din cauza unor bransamente la gaz s-a distrus din nou asfaltul, motiv pentru care el va fi refacut, dar nu cu fonduri locale. Singura problema semnalata in timpul discutiilor a fost legata de firma TOT SRL, care potrivit declaratiilor primarului are inca lucrari nefinalizate in municipiu. „Exista restante financiare fata de firmele care au reparat ceea ce a distrus aceasta societate. Conducerea Distrigaz Sud spune ca a platit banii firmei TOT SRL, care, insa, nu i-a mai virat in contul societatilor care au reparat drumurile. Aceasta este una dintre problemele care trebuie solutionate in urmatoarea perioada”, a spus Scripcaru.


Reamintim ca firma TOT SRL a creat municipalitatii mari probleme inca de anul trecut, primarul declarand la vremea respectiva ca dupa incheierea raporturilor contractuale cu aceasta societate nu va mai accepta niciodata sa-i incredinteze vreo lucrare.


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.