Operaţiunea de debarcare a lui Victor Ponta prinde contur…

Operaţiunea de debarcare a lui Victor Ponta prinde contur…

0 423

DNA l-a transformat prea repede în inculpat. A fost pus sechestru pe o parte din bunurile sale, ceea ce, în imagini comune, înseamnă o lovitură dată cu muchia toporului în căpăţâna unui animal de povară. Cam aşa ESTE chemarea premierului la DNA şi anunţul făcut de partea juridică a binomului de putere din România. L-au chemat acolo unde urma să fie executat, l-au lovit nemilos cu acest comunicat de presă şi, în condiţii normale, el ar trebui să cadă. Asta nu înseamnă că operaţiunea DNA-ului este în regulă. Nu avem probe pentru sau împotriva ei, deşi o asemenea acuzaţie adusă premierului pentru un contract de colaborare din perioada în care nu era demnitar, mai ales dacă nu include şi evaziune fiscală, arată ca o exagerare. Este vorba de taxe neplătite sau nu? A fost respectată legislaţia privind societăţile comerciale sau reglementările care îi privesc pe avocaţi? DNA-ul cuplat cu SRI-ul şi sprijinite amândouă de puterile aliate nu pot forţa o situaţie până la a o transforma într-o infracţiune de corupţie. Eu unul chiar n-am înţeles care este corupţia? Că Dan Şova a aranjat un contract cu complexurile de la Turceni şi Rovinari sunt de acord. Toţi politicienii români şi-au făcut asemenea învârteli cu acte în regulă. Moral, contractul îl descalifică pe Dan Şova (dacă mai are ce descalifica la el). Şi îl şifonează şi pe Victor Ponta. Dar de la obraz până la infracţiunea de corupţie mai este o cale lungă.DAN SOVA.jc
Un lucru mi-e clar. Că Dan Şova a fost o ţintă pentru a se ajunge la următoarea piesă de pe tabla de şah. Adică la Victor Ponta. Şi amândoi au fost cercetaţi cu lupe diferite în raport cu Videanu, Emil Boc, Anca Boagiu, Radu Berceanu. Pentru ceilalţi au fost folosiţi nişte ochelari pentru nevăzători iar pentru Ponta microscopul căutatului de nod în papură.
A comis Victor Ponta o faptă de corupţie de competenţa DNA? Dacă se dovedeşte, el este un om politic terminat. Dacă nu, DNA-ul este un instrument de tip poliţienesc, înfrăţit cu SRI şi pus la dispoziţia preşedintelui şi a aliaţilor pentru a pregăti un simulacru de justiţie.

A cerut Klaus Iohannis demisia lui Victor Ponta, deşi conform Constituţiei nu este treaba lui? Da, de două, chiar de trei ori, expunându-se unei situaţii jenante. Avem informaţii că, după prima demisie solicitată de preşedintele României, DNA şi SRI au intensificat munca de comunicare şi de înmulţire a acuzaţiilor şi a probelor, semn că Ponta trebuia neapărat slăbit şi mai apoi îngenuncheat. Toată desfăşurarea de până acum arată a operaţiune controlată, nu a justiţie aplicată cu grijă şi respect pentru drepturile cetăţeanului. De bună seamă că toţi băsiştii şi simpatizanţii lui Klaus Iohannis (pentru că Blaga, Gorghiu şi Atanasiu n-au de unde aduna prea mulţi) se bucură copilăreşte de ziua de astăzi şi de demolarea lui Victor Ponta. . Dar nu pot închide ochii şi privi la lună când în faţa noastră se desfăşoară o asemenea făcătură juridico-politică.PONTA & IOHANNIS K

Vrea Klaus Iohannis un guvern al său?
Să şi-l facă nu din carton şi din maimuţici, ci din oameni de ispravă! Eu unul nu sunt de acord ca hoţii din regimul Boc-Udrea-Băsescu să vină înapoi la putere printr-o simplă manevră-jonglerie de fuziune. Vor americanii şi europenii un guvern de dreapta în amărâta lor ţară parteneră şi membră a Uniunii, să le dea măcar nişte idei, să-i bage pe figuranţii de dreapta într-o prelucrare intensivă, să-i doteze cu toate cunoştinţele necesare şi cu ce le mai trebuie şi să vadă dacă ţara îi urmează. Sau să le cumpere susţinători prin UNPR şi să-i aducă la putere cu trupa de dalmaţieni a lui Gabriel Oprea. Dar cu asemenea manevre cârpite la DNA, vizibile şi noaptea, nu merge fără a risca o uriaşă pagubă pentru dreapta românească. Şi fără un alt risc enorm. Acela ca această forţare grosolană să netezească drumul unei întoarceri triumfale a unui PSD totalitar şi răzbunător la putere.Cade Victor Ponta sau DNA-ul şi SRI-ul se umplu de sânge pe termen lung? Sau amândouă la un loc sunt valabile?

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.