Operațiune mai puțin obișnuită a pădurarilor brașoveni : eliberarea unui cerb, ale...

Operațiune mai puțin obișnuită a pădurarilor brașoveni : eliberarea unui cerb, ale cărui coarne s-au încurcat în plasa de protecție a domeniului schiabil!

1 53

Angajații Regiei Publică Locală a Pădurilor Kronstadt au avut o intervenție complexă pentru a elibera un cerb care și-a prins coarnele într-o plasă de protecție recent montată de administratorii domeniului schiabil în Masivul Postărvarul, în zona Kanzel.

,,A fost nevoie să apelăm la tranchilizare, pentru a elibera fără a accidenta cerbul, care deja era speriat și agitat. După tranchilizare, coarnele i-au fost desprinse din plasă și a fost eliberat în mediul său natural. Pentru a se asigura că cerbul este în siguranță, echipa de intervenție a stat lângă el până când a trecut efectul tranchilizantului, iar cerbul a intrat în pădure pe picioarele lui. Intervenția a durat aproape toată ziua, însă pentru noi este important că, în final, am reușit să salvăm unul dintre exemplarele frumoase de cerb care trăiesc în pădurile Brașovului. Le mulțumim colegilor de la Institutul de Cercetare Marin Drăcea, care au montat un sistem de monitorizare GPS-GSM, pentru monitorizarea activității animalului de acum înainte, precum și celor de la Asociaţia de Protecție a Animalelor Milioane de Prieteni, dr. Pantilimon Radu și as.veterinar David Ciprian, care ne-au ajutat cu tranchilizarea. Nu în ultimul rând, mulțumim Jandarmeriei Montane, care ne-a sesizat situația”, au precizat reprezentanții Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt.

COMENTARII

  1. bai tampitilor de la rlp kronstadt..ca sa nu zic mafioti..da de ce dracu vati facut departament de vanatoare?ca sa naveti o arma de tranchilizare si specialisti?lati facut doar pentru baiatu lu tata, vorba aia, daca nu va reformeaza coliban e grav

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.