OPC a confiscat 50 de kg de carne expirata dintr-un depozit

OPC a confiscat 50 de kg de carne expirata dintr-un depozit

0 309

Carne tocata, muschi de porc si mititei expirati, gata sa ajunga pe mesele brasovenilor! Inspectorii Autoritatii Nationale pentru protectia Consumatorilor au oprit de la comercializare aproape 500 de kilograme de produse neconforme depistate la un comerciant dintr-un centru comercial frigorific din Bartolomeu

Carne tocata, muschi de porc si mititei expirati, gata sa ajunga pe mesele brasovenilor! Inspectorii Autoritatii Nationale pentru protectia Consumatorilor au oprit de la comercializare aproape 500 de kilograme de produse neconforme depistate la un comerciant dintr-un centru comercial frigorific din Bartolomeu. Potrivit documentelor de livrare, carnea a ajuns gata expirata de la un producator din Calarasi.
Chiar daca unele produse erau inca in termen, nu erau tinute la minus 18 grade celsius, cat prevad normele. Marfa a fost adusa la Brasov tocmai de la Calarasi si a fost tinuta in depozit la temperaturi care au ajuns si la plus 6 grade.carne
In cazul in care angajatii depozitului nu vindeau produsele inca proaspete, le congelau, le schimbau eticheta, data de expirare si le rescoteau la vanzare. Se pare ca producatorul nu era strain de aceasta practica: la control s-au gasit sute de etichete care urmau sa fie lipite pe pungi in cazul in care carnea expira.
Depozitul in care inspectorii OPC au depistat problemele este unul dintre cele mai mari din oras, de unde foarte multi comercianti sau restaurante isi procura marfa pe care o livreaza mai departe brasovenilor.
Agentul economic nu este la prima abatere. Comisarii OPC au gasit nereguli si cu prilejul precedentei vizite din urma cu cateva luni. In cazul in care analizele confirma banuielile inspectorilor, acestia pot aplica o amenda de pana la 50.000 de lei si pot dispune inchiderea firmei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.