OMW – PIAZA REA A ECONOMIEI ROMANESTI !

OMW – PIAZA REA A ECONOMIEI ROMANESTI !

0 95

…Sărăcia românilor înseamnă nu doar lipsa banilor în gospodării și încetinirea sau falimentarea economiei naționale prin prețurile aberante impuse de către niște monopoluri private (cazul OMV) sau de stat (Romgaz, Nuclearelectrica, CEO și Hidroelectrica)? Deci între nivelul de sărăcie al românilor (și, mai ales cea a copiilor noștri,) și profiturile imense ale OMV din țara noastră există o legătură” acuză deputatul de la AUR – Covasna, jurnalistul Dan Tănasă, într-o apriga interpelare parlamentară către premierul Nicolae Ciucă.
„Profiturile austriecilor de la OMV se datorează exclusiv unor prețuri impuse pe o piață neconcurențială, cu doar doi jucători care împart resursele naționale. Sărăcia actuală a românilor se datorează politicii de prețuri din ultimii ani a OMV-ului susținut de ministrul energiei prin conflictele sale de interese.
Guvernul condus de rezervistul Nicolae Ciucă  protejează …tot politica de prețuri impusă de OMV și rămîne indiferent la suferința copiilor care se culcă, uneori, fără să mănînce nimic.
OMV Petrom (care a primit cadou de la guvernul inconstient de la București întreaga rezervă de petrol și jumătate din rezervele de gaze ale țării), a raportat în primele 9 luni din 2022 că producția sa a scăzut cu 4,6%, dar profitul net i-a crescut de patru ori (de la 2,1 miliarde de lei pe aceeași perioadă de anul trecut la 8,4 miliarde de lei pe perioada corespunzătoare din 2022)!
OMV extrage din ce în ce mai puțin gaz, restrînge activitatea în România, dar încasează profituri din ce ce mai mari! Stimate domnule Prim Ministru, vă întreb cum este posibil ca, în România, cea mai mare companie din economie să-și crească profitul de patru ori în ultimul an, iar noi nu putem face nimic pentru cei 4 din 10 copii care trăiesc sub pragul sărăciei?”
 mai afirmă deputatul. (d.d.r.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.