Omul – principalul vinovat al evenimentelor meteorologice

Omul – principalul vinovat al evenimentelor meteorologice

0 80

Frecventa furtunilor, cum a fost cea de aseara, este strans legata de incalzirea globala.
Aparitiile tot mai dese a unor astfel de fenomene sunt cauzate de tendinta de incalzire globala a climei si, din pacate, astfel de fenomente se vor repeta in aceasta vara, atrag atentia meteorologii.

„Sunt specifice sezonului cald, dar, in ultima perioada, acestea au crescut”, a precizat meteorologul Elena Cordoneanu.
Frontul atmosferic rece, care ne-a traversat tara, a venit peste o masa de aer cald, fapt ce a condus la o violenta extrema.
„Dupa o zi in care a fost foarte cald si pamantul s-a incis peste normal, intensitatea furtunii a fost mult mai mare”, a explicat Elena Cordoneanu.
Specialistii de la NASA au dezvoltat un model climatic care indica faptul ca furtunile si tornadele vor deveni mai frecvente si mai violente din cauza incalzirii globale a Pamantului.

Prezicerea unor furtuni continentale mai puternice si mai multor fulgere intr-un climat mai cald este o consecinta naturala a tendintei ca suprafetele de pamant sa se incalzeasca mai mult decat oceanele. Nivelul de inghet se ridica pana la o altitudine unde producerea fulgerelor este mai violenta.
Fara alte amanunte tehnice se poate trage concluzia ca omul si-o face cu mana lui. Ce alte exemple mai bune pot fi date decat cele prezentate de evenimentele meteorologice devastatoare din cele doua mari tari poluante de pe glob: SUA si China, cu pierderi materiale masive.
Mai este de explicat ceva?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.