Omagiu adus victimelor Holocaustului

Omagiu adus victimelor Holocaustului

1 187

Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului este un eveniment național ținut pe 9 octombrie în România, dedicat comemorării victimelor Holocaustului și, în special, rolului României în acest episod al istoriei. În această zi, diverse ceremonii au loc în toată țara, pentru a comemora evreii și rromii care au murit în Holocaust.
Data de 9 octombrie a fost aleasă deoarece în această zi, în 1941, a început deportarea evreilor din Bucovina în Transnistria. Bucovina revenise sub administrația României conduse de Ion Antonescu în luna iunie a aceluiași an. Prima Zi Națională de Comemorare a Holocaustului a fost ținută în 2004 Guvernul României, prin consilierul de stat Dana Varga, și Asociația Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România au organizat astăzi, la Cracovia, Polonia, un eveniment de comemorare și omagiere a memoriei victimelor Holocaustului din România și din întreaga lume. Cu ocazia zilei comemorative naționale de 9 octombrie, Guvernul României își exprimă solidaritatea față de victimele tragicelor evenimente din timpul celui de-al doilea război mondial din lagărele de concentrare.
Evenimentul are scopul să aducă în atenția societății consecințele genocidului săvârșit de regimul nazist, inclusiv asupra cetățenilor de etnie romă, și a fost organizat cu participarea a patruzeci de studenți aparținând acestei etnii, precum și sociologi, istorici, profesori universitari și reprezentanți romi ai instituțiilor statului. ,,Evenimentele de comemorare a victimelor Holocaustului ne amintesc de suferințele îndurate de semenii noștri, în mare parte evrei, dar și romi și alte minorități, de consecințele devastatoare ale urii rasiale și de pericolul ideologiilor extremiste. Este de datoria noastră morală să ne asigurăm că astfel de atrocități nu se vor mai repeta vreodată, să înțelegem că drepturile, libertățile fundamentale ale cetățenilor și respectul față de semeni stau la baza evoluției unei societăți democratice„, a subliniat consilierul de stat Dana Varga.
D.D.

COMENTARII

 1. Este pentru prima data cand jidanii pomenesc de despre TIGANI cind mananca CACAT despre Holocaust. Pomenesc despre tigani fiindca, recent, istoricul lor Shmuel Avukia descoperit ca – TIGANII sunt DESCENDENTII tribului israelit SIMEON. Eu am realizat acesta legatura cand am vazut ca rabinii lor se imbraca inclusiv vara in costum negru cu palarie neagra si camase alba la fel ca si TIGANII nostri corturari.
  Tiganii si Jidanii au mult asemanari. Le enumar pe cele importante
  1) Sint popoare nomade care isi schimba continuu teritoriul de furat dar mint cu nerusinare sant alungati, discriminati si ucisi de mii de ani. Daca ar fi fost asa ar fi disparut de mult fara urma. Jidanii si tiganii au parasiat zonele de furat cand victimile au inceput sa-i suspecteze.
  2) Au cate 10 porunci obligatorii
  3) Nu le place si fug de munca.
  4) Fura necontenit. Jidanii de la guvern iar Tiganii din buzunare
  5) Iubesc aurul si traiesc din traficul legal sau ilegal de aur
  In final, Jidanii vor recunoaste ca tiganii le sant frati si-i voe asimila fiindca au nevoie de mai multi borfasi ca sa-si indeplinesca visul lor de imbecili de a conduce planeta.
  Au uitat insa ca chinezi care sant jidanii asiei nu-i inghit si ca sant peste 1 miliard de capete.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.