Om Bun la 20 de ani! Victor Socaciu, o reusita de exceptie!...

Om Bun la 20 de ani!
Victor Socaciu, o reusita de exceptie!

0 78

Festivalul de muzica folk „Om Bun”, ajuns la cea de-a 20-a editie, a fost sarbatorit printr-un spectacol de exceptie, duminica seara, la Sala Palatului din Capitala.
Organizat de Societatea Culturala Civis Mart, Centrul Cultural Sala Palatului si Fundatia Culturala „Om Bun”, condusa de neobositul cantautor Victor Socaciu, Festivalul l-a avut ca invitat special pe Donovan Leitch, legenda a folkului mondial.
Maria Gheorghiu si Ada Milea, doua dintre laureatele Trofeului ‘Om Bun’ au deschis regalul celui mai important eveniment folk al anului, ‘dirijat’ de ‘maestrul de ceremonii’, Adrian Ivanitchi.

Inegalabilul Donovan, “unul dintre marii nobili ai folkului mondial”, cum l-a numit Victor Socaciu pe invitatul sau special la acest fabulos eveniment, a ridicat sala in picioare, incantand audienta cu slagarele sale. ‘Jenifer, Juniper’, ‘Colours’, ‘Mellow Yellow’, ‘Catch the Wind’ au fost doar cateva dintre refrenele preluate de public.

Inainte de spectacol, Donovan a spus, in cadrul unei conferinte de presa fulger, ca in anii 60, era prieten cu John Lenon si George Harrison de la ‘The Beatles’ si cu un membru al formatiei Rolling Stones, cautand impreuna, la vremea aceea, un raspuns la ceea ce inseamna suferinta umana. Au fost in India si, prin meditatie yoga primita de la un maestru, au aflat ca raspunsul la aceasta intrebare se afla doar inlauntrul fiintei umane.
Artistul a mai spus ca “Musica este ca un copac viu, iar radacinile se afla in jazz, blues si mai ales in muzica folk”.
Cu regretul ca prima sa intalnire cu fanii din Romania, pe scena Festivalului ‘Om Bun’, a durat doar putin peste jumatate de ora, Donovan a promis ca va reveni.
Primul laureat al acestui trofeu a fost inegalabilul Donovan.

Mircea Vintila, George Nicolescu, Doru Stanculescu, Alexandru Andries, Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Nicu Alifantis, Vasile Seicaru, Adrian Ivanitchi si Mircea Baniciu au primit, dupa recitalurile oferite celor prezenti in sala, titlul de Academician ‘Om Bun’ inscriptionat pe un ‘trofeu’ realizat de tanara artista plastica Gabriela Dobre, din cristal argintat.

Dupa spectacol, ‘sufletul’ acestui Festival care se deruleaza de doua decenii, Victor Socaciu, a declarat pentru Agerpres ca are simtul unei datorii implinite si a anuntat ca s-a deschis situl www.ombunradio.ro care ‘va alimenta, in serile tarzii, pe toti cei care vor gasi aici o insula de frumusete, de caldura si liniste in viata lor’. El a marturisit ca se mandreste cu invitatul sau special la ‘Om Bun’ si a promis ca, in urmatorii 20 de ani, va continua, impreuna cu colegii sai, ceea ce a inceput in urma cu doua decenii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.