Oltul este cel mai poluat rau din Romania

Oltul este cel mai poluat rau din Romania

0 133

Apele din Romania are 405 kilometri de apa incadrata in categoria cinci de calitate, reprezentand 1,54 la suta din cei 26.320 de kilometri monitorizati de Administratia Nationala „Apele Romane”.
Categoria cinci reprezinta cea mai slaba calitate a apei.
Potrivit unui comunicat ANAR, cea mai semnificativa poluare exista in bazinul hidrografic Olt, pe 414 kilometri, urmat de bazinul Vedea – Calmatui, cu 214 kilometri. Urmeaza bazinul Mures, unde raul Aranca este poluat pe o portiune de 52 de kilometri si Abrud pe 24 de kilometri, si bazinul hidrografic Somes – Tisa, unde Tisa are 29 de kilometri de apa poluata, iar Somes 50 de kilometri.
In bazinul hidrografic Ialomita, sunt poluati zece kilometri de apa, iar in bazinul Siret 11 kilometri.
Raul Lapus/Somes este poluat pe sectiunea aval la confluenta cu Sasari, pe o portiune de sapte kilometri, iar Firiza/Somes in sectiunea amonte de Gidovoaia, pe cinci kilometri. In ceea ce priveste raul Sasar, tot din bazinul Somes, acesta este poluat pe o portiune de 19 kilometri, in apropierea exploatarii miniere Baia Sprie. Ilba este poluat pe o portiune de 40 de kilometri de la izvor pina la confluenta, iar Crasna pe noua kilometri, la confluenta cu Merghes, linga frontiera.
Pe Crisuri, poluate sunt raurile Valea Sesei, la confluenta cu Aries (10 kilometri) si Certes-Birsau (18 kilometri).
In ceea ce priveste bazinul Vedea, cea mai mare poluare se intilneste pe raul Colentina – sectiunea Colacu, la confluenta cu Dambovita, pe o portiune de 80 de kilometri, urmat de Arges – Budesti, la confluenta cu Dunarea, pe 53 de kilometri
In bazinul Ialomita, apa de calitatea cinci este pe o portiune de noua kilometri pe raul Dambu, la varsare, la sud-est de Ploiesti.
In bazinul Siret, raul Vasluiet este poluat pe o portiune de 11 kilometri, aval de confluenta cu Barlad, dar si raul Balasan, in aval de Bailesti, la confluenta cu Dunarea, pe 25 de kilometri. In ceea ce priveste Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL), aici se intalneste poluare pe 90 de kilometri de apa, pe raurile Hamangia si Taita, care, insa, nu este permanenta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.