Oltul a facut trei victime in Tara Fagarasului

Oltul a facut trei victime in Tara Fagarasului

0 483

In dreptul localitatii Voila, o femeie in varsta de 39 de ani si un baiat de 9 ani s-au inecat in marti dupa-amiaza intr-un loc cu apa destul de calma. Luni seara, un adolescent in varsta de 16 ani a fost inghitit de curenti foarte puternici intre localitatile Ticus si Halmeag

In dreptul localitatii Voila, o femeie in varsta de 39 de ani si un baiat de 9 ani s-au inecat in marti dupa-amiaza intr-un loc cu apa destul de calma. Luni seara, un adolescent in varsta de 16 ani a fost inghitit de curenti foarte puternici intre localitatile Ticus si Halmeag. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov atrage atentia asupra pericolului scaldatului in ape curgatoare in aceasta perioada.

In urma cu doar cateva ore, in dreptul localitatii Voila, o femeie in varsta de 39 de ani si un baiat de 9 ani si-au pierdut viata intr-o zona in care oamenii obisnuiesc sa iasa la picnic pe malul apei. Femeia, care nu stia sa inoate, a intrat in apa pentru a salva o fetita care alunecase de pe mal. Din nefericire, salvatoarea n-a reusit sa mai ajunga si ea la mal. Doua echipaje ISU dotate cu barci pneumatice si insotite de doi scafandri de la ISU Covasna incearca sa dea de urma victimelor. La fata locului a fost deplasat si un elicopter de la SMURD Sibiu iar barajul de la Dridif a fost oprit, pentru a permite cautarile.

Seria incidentelor tragice pe Olt a inceput, insa, luni seara. Echipajele Detasamentului de pompieri din Fagaras sondeaza de doua zile apele raului intre localitatile Ticus si Halmeag, in incercarea de a gasi corpul unui adolescent in varsta de 16 ani. Curentii de apa sunt foarte puternici in zona in care adolescentul a disparut luni inghitit de ape.

Autoritatile ii avertizeaza pe brasoveni sa-si supravegheze cu atentie pe cei mici atunci cand merg la scaldat.

Pompierii recomanda ca scaldatul sa se faca doar in locuri special amenajate la piscina si sub supraveghrea adultilor si a persoanlor specializate. Nu va aventurati in apa cand sunteti in stare de ebrietate, seara tarziu sau pe timp de noapte, evitati scaldatul in zone in care, anterior, s-au produs incidente, nu intrati in apa rece infierbantati, dupa ce ati stat foarte mult timp la soare. Autoritatile avertizeaza, de asemenea, ca acte de teribilism precum saritul in apa de pe platforme, poduri sau alte constructii pot avea consecinte grave.

 

Vifor Rotar

inecati olt1

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.