Olimpiada nationala la limba si literatura romana- faza pe echipe

Olimpiada nationala la limba si literatura romana- faza pe echipe

0 69

?????????? Pe langa traditionala proba scrisa individuala pe care elevii din clasele V-VIII o au de sustinut pentru olimpiada la limba si literatura romana, acestia trebuie sa participe si la o proba in echipa pentru faza nationala.


????????? Cele doua teme propuse pentru acest an scolar sunt: ?mestesugurile traditionale – expresie a spiritualitatii romanesti; simbolistica mestesugurilor populare romanesti legate de sarbatorile de primavara.


Aceasta optiune este motivata prin faptul ca mestesugurile specifice spatiului traditional romanesc reprezinta elemente care contureaza identitatea nationala a Romaniei in context european si probeaza deopotriva diversitatea etnica a populatiei de pe teritoriul tarii noastre. Aceasta alegere este cu atat mai mult justificata cu cat anul 2008 va fi anul comunicarii interculturale, dupa principiul “unitate in diversitate”.


La etapa nationala, concurentii vor dovedi cunoasterea mestesugurilor traditionale specifice zonei de provenienta si vor fi capabili sa le prezinte atat in scris, cat si oral.


Pregatirea echipajului reprezentativ al fiecarui judet pentru a concura la etapa nationala se va face cu respectarea temelor propuse.


Pentru proba de lucru in echipa, sunt recomandate urmatoarele lucrari: Pavel Ruxandoiu, Folclorul literar ?n contextul culturii populare rom?nesti, ?Gheorghe Vrabie, Folclorul. Obiect – principii – metoda – categorii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.