Olimpiada Nationala de Engleza se tine la Brasov

Olimpiada Nationala de Engleza se tine la Brasov

0 542
Liceeni din toata tara dezleaga tainele limbii lui Shakespeare la olimpiada nationala. Faza competitionala a adus la Brasov peste 200 de participanti, cei mai buni dintre olimpici. Brasovul are rezultate deosebite la editiile precedente iar acum a inscris in concurs 6 elevi de la Colegiile Nationale Andrei Saguna, Mesota si Honterus
Festivitatea de deschidere a olimpiadei nationale de limba engleza a fost gazduita de Aula universitatii Transilvania, moment la care au participat elevi olimpici , profesori indreumatori dar si invitati speciali care  apreciaza inclinarea romanilor catre limba engleza. „Din experienta mea, nivelul de limba engleza la voi in tara este extrem de crescut. Cred ca aici multi oameni au un nivel de cunostinte foarte bun si pot purta conversatii in conditii excelente”, considera David Lewis, de la British Council Romania . 234 de elevi, cei mai buni din tara au participat marti la examenul scris.
Pentru unii  mai ales subiectele de compunere au fost extrem de ofertante .
Olimpicii brasoveni au obtinut locuri fruntase in ultimii ani la faza nationala : acum 2 ani Brasovul a avut locul 1 iar anul trecut un elev brasovean s-a clasat pe locul 2 la faza nationala. Afisarea rezultatelor de  anul acesta va fi joi iar vineri cei mai buni cunoscatori ai limbii engleze vor fi premiati.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.