Olimpiada internationala de romana a avut loc la Brasov

Olimpiada internationala de romana a avut loc la Brasov

0 59

La inceputul acestei saptamani, la Brasov, a debutat Olimpiada Internationala de Limba, Literatura si Cultura Romaneasca, concurs ce reprezinta ultima etapa din calendarul organizat pentru aceasta proba.
La Brasov s-au intalnit copii care studiaza limba romana peste hotare, copii de alte nationalitati care invata in Romania, precum si elevi ai claselor V-XIII, care au obtinut locul I la faza nationala a Olimpiadei de Limba Romana. Deschiderea oficiala a concursului a avut loc la Centrul Cultural Reduta, la eveniment fiind prezenti elevi, profesori, reprezentanti ai mediului cultural brasovean, precum si membri ai autoritatii locale. La competitie au participat 77 de elevi din tara si din strainatate.
Concursul s-a desfasurat pe doua niveluri: unul pentru elevii din clasele a VII-a si a VIII-a si altul pentru liceeni. Luni, incepind cu ora 11.00, elevii au sustinut prima proba individuala a concursului, la Colegiul National „Andrei Saguna“. La ambele categorii, elevii au avut de tratat acelasi autor, Lucian Blaga cu poezia „Cantareti bolnavi“, insa cerintele au fost diferite. Participantii sustin urmatoarea proba miercuri, 21 mai, cand vor avea de sustinut o proba practica in echipa. Tot miercuri se va desfasura si festivitatea de premiere a celor mai buni elevi.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.