Olimpiada Internationala de Limba Romana va avea loc la Brasov

Olimpiada Internationala de Limba Romana va avea loc la Brasov

0 54

Brasovul va gazdui Olimpiada Internationala de Limba Romana. Concursul va debuta luni, 19 mai, in orasul nostru, si reprezinta ultima etapa din calendarul organizat pentru aceasta proba. La Brasov se vor intrece copii care studiaza limba romana peste hotare, copii de alte nationalitati care invata in Romania, precum si elevi ai claselor V-XIII, care au obtinut locul I la faza nationala a Olimpiadei de Limba Romana. Concursul se va desfasura la Colegiul National „Andrei Saguna” din Brasov.
Reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii sustin ca „scopul acestui concurs cu deschidere internationala este de a stimula cunoasterea si promovarea limbii si literaturii romane, pentru promovarea multiculturalismului si pentru promovarea unui dialog intercultural deschis si tolerant. Participarea elevilor la olimpiada are rolul de a incuraja invatarea limbii si literaturii romane integrata in noul context european si mondial; limba romana trebuie inteleasa si ca suport pentru crearea culturii romanesti, fiind fundamentala pentru conservarea identitatii nationale si exprimarea acesteia intr-un spatiu tolerant al multiculturalitatii”.
Concursul va avea doua probe: o proba individuala de evaluare a competentelor de comunicare orala si in scris, pe una dintre temele indicate si aplicand competentele dobandite la formele de pregatire practicate de concurenti si o proba de lucru in echipa.
Gradul de dificultate a subiectelor va fi diferit: pentru elevii din Romania (care studiaza in scoli cu predare in limba romana si care studiaza in scoli cu predare in limbile minoritatilor nationale), avand in vedere ca acestia traiesc intr-un mediu lingvistic si cultural favorizant pentru formarea competentelor solicitate de programa olimpiadei si pentru elevii din celelalte tari, care pot studia doar cursul optional propus de MECT si traiesc intr-un mediu lingvistic diferit de cel al Romaniei.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.