Olimpia CSU Braşov va întâlni CS Municipal Târgoviște, în prima fază a...

Olimpia CSU Braşov va întâlni CS Municipal Târgoviște, în prima fază a play-off-ului Ligii Naționale de baschet feminin

0 114

Olimpia CSU Brașov și-a bucurat suporterii în meciul susținut acasă cu Universitatea Cluj. Partida a contat pentru etapa a 9-a a fazei a doua, din Liga Naţională de baschet feminin Echipa Brașovului s-a impus categoric, după ce a avut chiar și 40 de puncte avantaj, pe parcursul partidei! Este drept, echipa din Cluj a avut trei jucătoare de bază accidentate, care au privit meciul de pe banca de rezerve. Asta, desigur, nu scade din meritele echipei lui Dan Calancea, care a jucat metronom tot meciul, fără să scadă ritmul. Scor 91-61 (32-15, 27-16, 20-17, 12-13), pentru Olimpia CSU Brașov.
Biljana Pesovic a fost cea mai bună marcatoare a echipei braşovene, cu 31 de puncte, urmată de Nikolina Zubac (21) şi Katy Armanu (11).
A fost a doua victorie în nouă partide pentru trupa antrenată de Dan Calancea.
În celelalte două jocuri ale etapei, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a învins în deplasare pe BC FCC Arad (85-70), iar CS Municipal Satu Mare a trecut, tot în deplasare, de CS Municipal Târgovişte (76-58).
Clasamentul primei grupe valorice este condus de Sepsi SIC (25 puncte), urmată de CS Municipal Satu Mare (23 puncte), FCC Baschet Arad (21 puncte), CS Municipal Târgovişte (17 puncte), Olimpia CSU Braşov (16 puncte) şi Universitatea Cluj (15 puncte).
În ultima rundă a acestei faze a campionatului, pe 8 martie, vor avea loc meciurile FCC BC Arad – Olimpia CSU Braşov, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CS Municipal Satu Mare şi Universitatea Cluj – CS Municipal Târgovişte.

La final, antrenorul Dan Calancea a precizat că echipa Brașovului nu are cum să evite locul 5 în grupă, ceea ce i-ar aduce ca adversară în prima fază a play-off-ului, CS Municipal Târgoviște, cu mai multe meciuri pe terenul adversarei, care va termina faza a doua a campionatului pe locul 4. În celălalt meci, FCC Baschet Arad va întâlni Universitatea Cluj.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.