Olanda isi deschide portile pentru muncitorii romani

Olanda isi deschide portile pentru muncitorii romani

0 468

Salarii de 1.300 de euro, contracte de munca legale si locuinte asigurate. Sunt cateva din conditiile pe care Olanda le ofera romanilor care aleg sa se stabileasca in Tara Lalelelor. Reteaua Serviciilor Publice de Ocupare Europene a lansat programul „Munca si viata in Olanda”

Salarii de 1.300 de euro, contracte de munca legale si locuinte asigurate. Sunt cateva din conditiile pe care Olanda le ofera romanilor care aleg sa se stabileasca in Tara Lalelelor. Reteaua Serviciilor Publice de Ocupare Europene a lansat programul „Munca si viata in Olanda”, iar brasovenii au aflat astazi cum pot pleca in Olanda pentru a munci sau pentru a se stabili acolo.
Din ce in ce mai multi romani aleg sa plece la munca in strainatate, unde se afla in prezent peste 3 milioane de conationali. Destinatiile preferate ale romanilor sunt Italia, Spania si Marea Britanie. Olanda este gata acum sa-si deschida si ea portile pentru muncitorii romani. Programul este finantat de Guvernul olandez, si se adreseaza romanilor, polonezilor si bulgarilor. Ideea proiectului este de a avea cetateni informati si, mai ales, de a preveni incalcarile drepturilor lor de munca.olanda1
Cativa zeci de brasoveni au luat parte ieri la actiunea de informare, unde au aflat drepturile, obligatiile si costurile vietii olandeze de la Rodica Carausu, consilier Afaceri Sociale in cadrul Ambasadei Olandei in Romania
In prezent, aproximativ 16 mii de romani traiesc in Olanda; 3% dintre acestia lucreaza in industrie iar 10% in agricultura.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.