Olanda este duşmanul de moarte al României, nein Constanţa, nein Schengen!

Olanda este duşmanul de moarte al României, nein Constanţa, nein Schengen!

0 313

Un lucru trebuie înţeles clar fără divagaţii inutile pe teme de Europă civilizată. Oricâte puşcării am avea, oricâţi corupţi am băga la bulău, oricâte DNA-uri ar funcţiona, România putând deveni mai catolică decât Vaticanul, atât timp cât Rotterdamul se află în Olanda şi Constanţa în România, noi nu vom intra în Schengen!
Trebuie să fii olandez idealist să îţi omori propria economie portuară acceptând să aduci în spaţiul economic-comunitar un port care va surclasa toată economia olandeză. Deci, aderarea României la Schengen are doar legătură directă cu portul Rotterdam şi nu cu dosarele lui Kovesi.Schengen interzis
În prezent, al treilea mare port al lumii şi cel mai mare din Europa este Rotterdam. Pe aici, intră toată marfa din lume în spaţiul comunitar. Adică în spaţiul lui Schengen. Şi asta se întâmplă de când e lumea modernă, ea făcută. Bun, hai să privim un pic harta Uniunii Europene.La marginea estică a Uniunii, avem un port mare şi fluvial şi maritim. Care este.lesne de ghicit..Constanţa. De la la Constanţa pleacă spre Europea trei mari magistrale – rutieră Autostrada A1, magistrala petrolieră şi magistrala fluvială Dunăre – Rin.Deci trei coridoare europene care se duc hăt departe până în inima Europei.
Şi haideţi să aruncăm şi o privire spre est de Constanţa. Ce vedem? Marea Neagră şi toată Asia şi Orientul. Ce înseamnă asta? Cea mai mare piaţă din lume. Acestei piaţe pe unde i-ar fi mai lesne să bage mărfuri în Uniunea Europeană? Normal că prin cel mai apropiat orificiu: Constanţa.
Adică, portul din  România Schengenistă, Constanţa, ar deveni cel mai mare port al Europei şi implicit unul din cele mai importante din lume. Unde mai este Rotterdamul în ecuaţia asta? Sub Constanţa, adică doar cu emisfera vestică. Cărui olandez i-ar conveni ca o ţară de asta de mâna a doua, cum e România considerată, să ia smântana? Nici unuia.
Constanta deci în varianta Schengen ar deveni cel mai mare port al Europei, judecând după volumul de mărfuri taxabile şi care ar intra în Uniune. Numai dacă punem la socoteală China amuţim, cu ce poate produce, mai ales că guvernul de la Beijing doreşte mai demult, un picior, sau un cap de pod prin România.PORT CTA
Constanţa este deci o comoară economică, a văzut asta şi fostul primar Mazăre, care s-a luptat ceva ani, să treacă acest port în subordine. Dezvoltarea economică a Dobrogei şi cu puternice raze spre tot Sud-Estul României depinde strict de intrarea României în Schengen şi implicit de portul Constanta, cel care îşi va dubla proporţiile din toate punctele de vedere. Nu mai spunem de aeroportul Constanţa şi tot ce se află pe acolo..Cine nu vrea asta? Un singur răspuns: Olanda.
Ce face Olanda acum?
Are de la 1 ianuarie preşedinţia UE. Aşa că România nu va intra în Schengen, chiar dacă arestăm noi tot parlamentul de la Bucureşti şi chiar dacă ne călugărim peste noapte. Că Olanda este extrem de abilă şi va spune „Da”, să fim convinşi că o altă naţiune „germanică” va spune nu, că aşa e în tenisul lor de mari lorzi şmecheri!Iar noi nu avem ce face, suntem încă prea mici, să facem garagaţe, deşi ştim tot adevărul, că de fapt la bază este doar lupta economică între Rotterdam şi Constanţa.Membrii Comisiei Europene şi-au ţinut întâlnirea săptămânală la Amsterdam pentru a marca începutul perioadei în care Olanda va deţine preşedinţia Uniunii. schengen-map-4.1
Premierul olandez a prezentat în cadrul întâlnirii priorităţile pentru următoarele 6 luni. Din discuţiile purtate de corespondentul Ştirilor TVR Lucian Pîrvoiu cu membri ai cabinetului Rutte, dosarul România – Schengen nu este de actualitate.
Premierul olandez Mark Rutte a anunţat că preşedinţia ţării sale va fi una pragmatică, bazată pe eficienţă şi rezultate concrete, a transmis Lucian Pîrvoiu pentru Telejurnalul  TVR. Din discuţiile purtate de corespondentul Ştirilor TVR cu membri ai cabinetului Rutte, care au fost şi ei prezenţi la întâlnirea de la Amsterdam, Dosarul România – Schengen nu este de actualitate, ceea ce înseamnă că opoziţia Olandei la intrarea ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie rămâne intactă.

TVR

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.