Ola Bola cu Tattoo provoaca stari de somnolenta

Ola Bola cu Tattoo provoaca stari de somnolenta

0 95

Ola Bola Tatoo este o guma de mestecat care le ofera copiilor posibilitatea sa isi tatueze pe corp diverse desene. Acesta este, dupa cum veti vedea si d-voastra in continuare, singurul lucru bun pe care il ofera produsul analizat.
Pentru a citi eticheta produsului este nevoie de lupa si de foarte multa rabdare.
Totusi, este nevoie de perseverenta pentru a afla care sunt ingredientele, pentru ca majoritatea va pune sanatatea in pericol. Guma are in compozitie: “Zahar, baza de guma, sirop de glucoza, glicerina E 422, aroma identic naturala de capsuni, colorant rosu allura E 129, antioxidant BHA (n.r. – butilhidroxianisol) E 320”.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, descrie produsul analizat: “Guma de mestecat obtinuta din zahar si baza de guma din componente nespecificate, arome artificiale, coloranti artificiali, antioxidanti artificiali”.
Producatorul incalca legea pentru ca nu specifica ingredientele folosite pentru baza de guma. Specialistul atrage atentia ca produsul are un profil nutritional foarte dezechilibrat si contine aditivi periculosi pentru persoanele sensibile (E 129 si E 320).
Rosu Allura E 129 este un colorant rosu azoic, ce poate induce sindromul de deficienta de concentrare si hiperactivitate (ADHD). Mai mult, poate provoca alergii si este cancerigen.
Butilhidroxianisolul E 320 este un antioxidant artificial ce poate provoca alergii, stari de somnolenta, poate induce sindromul ADHD, este cancerigen si are efecte estrogenice. Guma contine o sursa de glucide, cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, sirop de glucoza), stresante pentru pancreasul endocrin.
Glicerina E 422 poate provoca persoanelor sensibile dureri de cap, greata, senzatie de sete si hiperglicemie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.