Oile – baza turismului brasovean?

Oile – baza turismului brasovean?

0 59

Lasand deoparte vechea si traitionala zona de oierit a Branului cu anexele sale, se pare ca pe stema brasoveana trebuie sa apara, dintre radacinile coroanei si printre zimtii ei, capul de oaie.
Dar pana ca edilii sa se apuce de pictura heraldica, iata ca la intrarea dinspre Bucuresti in urbea noastra un simplu cioban invita la turism rustic.
Omul si-a pus turma sa pasca linistit in zona dintre spatele supermarketurilor plasate la coada Caii Bucurestiului si calea ferata dintre Darste si Brasov-Calatori, dupa care s-a proptit in bata.
Din pacate el nu poate initia activitati promotionale, fiind doar angajatul unui tip care, prin retrocedare, a transformat terenul pe care se cultivau candva cartofi (eu personal am sterpelit, cu ani in urma, cartofi din lanul colectivei) in pasune pasnica.
Ma mir insa ca primarul Brasovului nu a intins gheara blandetii sale in ale gospodaririi, spre concubinaj in afaceri cu proprietarul terenului, caci i se putea inlesni sa fie fiinta dintre oi.
Pe de alta parte este scuzabila neinterventia sa, el sufland acuma si in iaurt dupa ce s-a ars cu ciorba Botorog.
Eu, pastrand actualele conditii de la fata locului, visez turisti in trecere prin Brasov mangaind mioare intr-un popas in drumul lor spre peisaje mai agreabile decat aglomeratia de beton inselator al supermarketurilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.