Oierul de lux al patriei e doar cioban in Parlament

Oierul de lux al patriei e doar cioban in Parlament

0 104
Lupul in blana de parlamentar ajuns paznic la turma de alesi din Parlament si-a dat ieri arama pe fata. Oierul de lux al patriei a fost de-a dreptul cioban pe holurile institutiei cu una din ziaristele care ii punea, cu repetitie, o intrebare insistenta dar perfect legitima despre averea pe care refuza sa si-o declare din postura de deputat in care l-a trimis votul unor iresponsabili cu mintea incinsa.
Liberalul Gigi Becali, care se scarpina acum de coloanele Casei Poporului doar-doar o da de niscai pedigree de pe la Bratieni, si-a reluat limbajul pe care il suspendase temporar cand intrase in Parlament ca intr-un templu de facut legi. N-avea cum sa tina mult embargoul la mitocanii pe care parea ca si l-a impus. Prea e facut in dosul stanii ca sa se lepede de ciobanie cum scapa oaia de cacareze.
Becali a facut-o tampita si mai urma sa-i traga o copita pentru ca jurnalista sa priceapa ca nu-l poate chestiona pe tema agoniselii.
Mai grava decat injuriile ciobanului mi s-a parut complicitatea colegilor de presa ai jurnalistei jignite. In timp ce o ofensa pe angajata Realitatea TV, Gigi Becali cauta aprobare din priviri in cercul de jurnalisti pe care ii avea in jur. Se pare ca primit-o, din moment ce a continuat sa-si admonesteze victima, intarit de lipsa de reactie a colegilor de breasla. Pentru o clipa, mi s-a parut ca microfoanele se vor retrage brusc din fata lui Becali. A fost o secunda cand miracolul asta se putea intampla.
Cand presa ar fi putut sa-i intoarca spatele si sa-l abandoneze pe oier in propriile-i dejectii. N-a facut-o. Gazetarii au lustruit prea multa vreme bustul latifundiarului iar camerele l-au filmat avide in prea multe ipostaze ca sa-l intarce acum de pe sticla. Au facut prea mult timp sluj, s-au umilit si i-au permis sa-i bata pe spate, sa-i balacareasca si sa le lipeasca bancnote pe frunti ca sa-l ignore acum. Un calcul elementar le-ar fi spus colegelor jurnalistei ca maine vor fi ele victimele acestui monument de misoginism, mitocanie si ciobanism in politica si in viata civila, in ciuda ambalajului de aur in care le-a impachetat pe toate.
Pesemne ca Crin Antonescu l-a pizmuit teribil pe Traian Basescu pentru buldogul credincios pe care il avea in persoana lui Vasile Blaga de si-a luat ciobanesc mioritic la partid. Cand dresajul in doctrina liberala va da gres, Crin va simti ce inseamna un caine nesupus, care urineaza pe flori.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.