Oficiul National al produselor traditionale, inaugurat la Brasov

Oficiul National al produselor traditionale, inaugurat la Brasov

0 83

Vineri, la Brasov, va fi inaugurat Oficiul National al Produselor Traditionale. Oficiul, cu sediul str. Michael Weiss, nr. 22, in cladirea Directiei Agricole Brasov, are rolul de a-i sprijini pe producatorii romani in pregatirea documentatiei necesare pentru inregistrarea si promovarea produselor traditionale si ecologice romanesti, in vederea dobandirii protectiei denumirii acestora pe piata Uniunii Europene. O alta atributie a Oficiului vizeaza promovarea imaginii produselor traditionale si ecologice romanesti prin mijloacele de comunicare. In ceea ce priveste produsele traditionale, Oficiul se va ocupa de consilierea producatorilor in vederea obtinerii protectiei europene si se va ocupa, de asemenea, de promovarea acestora.
Noua institutie va functiona in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si va fi finantata integral de la bugetul de stat.
La evenimentul de la Brasov vor fi prezenti premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Dacian Ciolos.
Dupa inaugurare oaspetii vor pleca la Rasnov, unde va avea loc o expozitie cu degustare de produse traditionale si ecologice romanesti

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.