Oficialitățile dezmint informațiile apărute sâmbătă, în spațiul public, potrivit cărora populației i...

Oficialitățile dezmint informațiile apărute sâmbătă, în spațiul public, potrivit cărora populației i se vor limita drastic deplasările

0 70

Grupul de Comnicare Strategică anunță că au fost sesizate autoritățile în legătură cu un document care circulă în spațiul online, atât pe site-uri de știri cât și pe grupuri de whatsapp, în care sunt anunțate măsuri drastice de limitare a deplasărilor. Secretarul de stat Raed Arafat a dezmințit toate informațiile publicate sâmbătă, într-o postare pe facebook :

,,Referitor la documentul care a fost publicat pe whatsapp, dar și în diferite medii online și în mass media, în care se prevăd măsuri suplimentare de izolare, precizez că acest document este unul destinat analizei grupului de lucru tehnico-științific, din cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale (CNSSU) de Urgență. Grupul are membri din mai multe domenii, dar mai ales din domeniul medical, epidemiologic și de boli infecțioase. Decizia finală asupra măsurilor, se ia la nivelul CNSSU, în urma prezentării discuților din cadrul grupului tehnic. Astfel, este posibil ca unele măsuri sa fie luate, amânate sau respinse.
Oricum, România nu se află in situația altor țări, cu un număr foarte mare de cazuri până în acest moment, iar măsurile pe care le propunem, au în continuare caracter preventiv și care să limiteze răspândirea bolii cât mai mult posibil, așa cum este recomandat și de către mai multe organizații internaționale.
Cert este că și în domeniul științific-medical există mai multe păreri care trebuie luate în considerare, când facem astfel de analize.
Deciziile nu pot aparține unei singure persoane și trebuie discutate și puse pe masa specialiștilor, chiar dacă la final se iau decizii care nu sunt aprobate în unanimitate.
De aceea, rog populația să nu ia în considerare nimic din ce se publică în spațiul public, până nu este adoptat și explicat de autorități. Proiectul răspândit recent este doar un proiect, care nu este adoptat și care, cu siguranță, poate suferi încă multe modificări.
Din păcate, iresponsabilitatea persoanei care a făcut acest proiect public, când acesta este încă pe masa discuțiilor, este evidentă, inducând populația în eroare și panică fără rost și impiedicând ca un proces de consultare să fie finalizat corect și în liniște.
Pe de altă parte, chiar dacă acest proiect este adoptat în următoarea perioadă, total sau parțial, vor fi luate toate măsurile necesare pentru a sprijini populația în perioada aplicării prevederilor.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.