Oficialii Ministerului Tineretului și Sportului au furnizat detalii despre reluarea antrenamentelor și...

Oficialii Ministerului Tineretului și Sportului au furnizat detalii despre reluarea antrenamentelor și cantonamentelor sportivilor români

0 138

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a oferit detalii despre condițiile necesare pentru ca sportivii să poată reveni la antrenamente, pentru a aborda faza de pregătire, absolut necesară în vederea competițiilor oficiale, care vor fi reluate, probabil, în vară. Astfel, după 15 mai, activitatea sportivă va începe gradual, cu o serie de măsuri generale, privind  distanțarea între persoane și normele de igienă.

Sportivii vor sta într-un regim închis și-și vor desfășura activitatea controlat. Cluburile trebuie să dispună de o bază proprie, cu spații de cazare, bucătărie, spații medicale, terenuri de antrenament, săli de forță sau alte utilități. Baza sportivă are nevoie de personal administrativ și de suport care să fie utilizat prin rotație, în ture de 14 zile. În interiorul bazelor, vor exista măsuri și reguli clare pentru sălile de antrenament, vestiare, spălătorie și zonele medicale. Trebuie să existe și spații pentru persoanele suspecte de COVID-19”, a declarat Ionuț Stroe.

Totodată, ministrul Sportului a mai informat că reluarea antrenamentelor se va face treptat, pentru a preveni infectarea sportivilor și participanților la activitatea fizică. Astfel, cluburile vor avea de implementat patru etape:

  1. pregătirea preliminară
  2. sesiuni individuale în cantonament
  3. sesiuni de antrenament în grupe mici
  4. sesiune de antrenament colectiv

La participarea antrenamentelor vor fi încadrate trei categorii de persoane. Astfel, pentru ca sportivii să-și reia activitatea vor trebui să stea în izolare totală pe o perioadă de 14 zile, după care vor fi testați pentru COVID-19.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.