Oficial! S-a depus la TB infiintarea – Partidului Popular Maghiar din...

Oficial! S-a depus la TB infiintarea –
Partidului Popular Maghiar din Transilvania

0 103

Fostul deputat UDMR de Timis Toro Tibor, unul dintre liderii Consiliului National al Maghiarilor, a depus, joi, la Tribunalul Bucuresti, o cerere de infiintare a unei noi formatiuni politice, intitulate Partidul Popular Maghiar din Transilvania, ce il are ca mentor pe europarlemantarul Laszlo Tokes, relateaza Mediafax.
El a explicat ca a strans peste 29.000 de semnaturi ale sustinatorilor partidului, inclusiv din afara Transilvaniei. Toro Tibor a recunoscut ca una dintre prioritatile formatiunii este obtinerea autonomiei comunitatii maghiare, iar noul partid se doreste o alternativa la UDMR si Partidul Civic Maghiar.

Reactia PSD
Liderul PSD, Victor Ponta, a sustinut ca infiintarea noului Partid Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) este rezultatul unei intelegeri intre presedintele Traian Basescu si premierul Ungariei, Viktor Orban.
„Intre Traian Basescu si Viktor Orban este o intelegere impotriva Romaniei, intelegere care presupune inclusiv sustinerea partidului condus de Laszlo Tokes, tocmai pentru a-l sustine impotriva UDMR si a intereselor Romaniei”, a afirmat Victor Ponta,intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj-Napoca.
In opinia liderului social-democratilor, interesul celor doi este unul electoral.
„Orban a ramas singurul lui sprijinitor politic, iar pentru asta intelegerea intre Traian Basescu si Viktor Orban este evidenta, iar in aceasta intelegere un punct important este sustinerea partidului lui Laszlo Tokes. Viktor Orban vrea sa ia voturi din Transilvania pentru alegerile sale din Ungaria, iar Traian Basescu ii foloseste pe Viktor Orban si pe Laszlo Tokes ca eventual sa-i preseze pe cei de la UDMR sa ramana la guvernare”, a spus Victor Ponta.
El a subliniat ca PSD si USL sunt deschise unei colaborari cu UDMR, dar exclude orice alianta cu noul partid al maghiarilor.
„Daca nu am exclus niciodata si n-o sa exclud o colaborare a USL cu UDMR, exclud colaborarea USL cu partidul dlui Laszlo Tokes”, a afirmat Victor Ponta.

Liderul PSD a sustinut ca Viktor Orban a ramas singurul om politic din Europa care mai dialogheaza cu Traian Basescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.