Oferte de ciocolata pentru Kraft

Oferte de ciocolata pentru Kraft

1 243

Asa cum era de banuit, nu lipsa spatului este motivul pentru care Kraft Foods vrea sa relocheze unitatea de la Brasov in Bulgaria. Reprezentantii fabricii de ciocolata intentioneaza, se pare, sa creeze un pol al dulciurilor in tara vecina, din alipirea mai multor unitati de productie. Invocarea lipsei spatiului pentru extinderea capacitatilor pe actualul amplasament al fostei fabrici Cibo este doar un pretext pentru impachetarea calabalacului si mutarea in Bulgaria. Reprezentantii fabricii au avut o noua runda de negocieri cu primarul Brasovului, care n-a renuntat la idea de a-i pastra sub Tampa pe fabricanti si de a mentine astfel locurile de munca pentru cei 440 de angajati. Edilul Scripcaru promite celor de la Kraft nu doar un teren mai mare pentru dezvoltarea investitiei, dar si infrastructura si facilitati fiscale. In cursul intrevederii cu reprezentantii fabricii s-au propus si diverse solutii pentru a impiedica trimiterea in somaj a personalului, cum ar fi prestarea de activitati conxe procesului de productie.
Liderii tuturor unitatilor Kraft din Europa se vor intalni saptamana viitoare la Viena cu patronatul american, pentru a decide strategiile de continuare a productiei.
Kraft Foods Romania este o filiala a companiei americane Kraft Foods, una dintre cele mai mari companii de produse alimentare si bauturi din lume. Grupul are peste 100.000 de angajati si peste 180 de unitati de productie in intreaga lume. Fabrica din Brasov este singura unitate de productie din Romania a companiei Kraft, la care lucreaza 440 de personae.
Alte trei companii multinationale care activeaza in Brasov si imprejurimi au anuntat restructurarea personalului in conditiile in care se confrunta cu o scadere a vanzarilor fara precedent. Astfel, INA Schaeffler a decis ca nu va mai prelungi contractele de munca a 600 dintre cei peste 2.000 de salariati de la Brasov, care fusesera angajati pe perioada determinata. Rolem Codlea, membra a grupului Draxlmaier a anuntat ca anul viitor va disponibiliza 1.000 din cei 1.800 din angajatii din fabrica brasoveana. Acestora li se alatura Colgate-Palmolive care a anuntase de mai multa vreme ca va parasi Brasovul.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Să fim serioși: principalul vinovat în plecarea lui Kraft este Scripcaru. La fel cum aceeași Primărie bagă acum bețe în roate altei firme, „Lidl” exact pentru același teren pe care băieții deștepți ca al de Niță „Savarină” îl vor pe gratis.
    Și la fel cum au procedat și cu cumpărătorul terenului de la Spitalul Dermato (Stero Holding), care după ce a dat tot atâția bani (2 milioane de euro), s-a trezit imediat blocat de o șmecherie caracteristică brașovenilor: clădirea ce urma a fi demolată, a fost declarată peste noapte…monument istoric.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.