Oferta bogata la Universitatea

Oferta bogata la Universitatea

0 58

La sfarsitul saptamanii trecute, Universitatea „Transilvania” Brasov, care a marcat anul acesta implinirea a 60 de ani de invatamant superior in orasul de la poalele Tampei, si-a deschis portile pentru viitorii studenti si a informat tinerii cu privire la locurile disponibile oferite de universitatea brasoveana. Astfel, atat elevi din ultimul an de liceu, cat si cei care au absolvit liceul cu ceva vreme in urma, toti interesati sa-si continue studiile, au trecut pe la Aula Universitatii, unde a avut loc actiunea „Zilele Portilor Deschise”.
Oferta pentru anul universitar 2008-2009 este una dintre cele mai bogate. Este vorba de peste 5.700 de locuri pentru studiile de licenta, studii de masterat atat pentru cei care termina ciclul traditional, cit si pentru cei care termina ciclul Bologna si doctorat.
Asadar, absolventii de liceu au la dispozitie 2.782 de locuri bugetate si alte 2.936 locuri cu taxa. Pentru studentii care doresc sa se inscrie la studii la distanta au fost puse la bataie peste o mie de locuri, iar pentru cei care aleg cursurile la fara frecventa alte 430. Masteranzii au 545 de locuri bugetate si 1.266 locuri la studiile cu taxa. Cum in acest an vor incheia studiile doua serii de studenti, din cauza trecerii sistemului universitar romanesc la sistemul Bologna, alte 60 locuri fara taxa si 85 locuri nebugetate vor fi pentru masterele Bologna, iar alte peste o mie de locuri se afla in stadiul de acreditare.
Toti cei care aspira la statutul de student trebuie sa stie ca inscrierile se vor face in perioada 14-20 iulie, indiferent de facultatea pe care o vor alege. Taxele de inscriere difera, insa, de la o facultate la alta, fiind intre 82 si 120 lei, iar taxele de scolarizare variaza intre 1.400 si 4.000 lei pe an.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.