Octava de Rugaciune – pentru a 10-a oara la Brasov

Octava de Rugaciune – pentru a 10-a oara la Brasov

0 965

Reprezentantii celor sapte biserici istorice din Brasov vor organiza pentru al zecelea an o saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor. „Suntem chemati sa vestim bunatatile Domnului”- este tema dupa care preotii ii indeamna pe crestini sa se adune si sa se adape de la acelasi izvor, prin participarea timp de opt zile la slujbe in comun.

Reprezentantii celor sapte biserici istorice din Brasov vor organiza pentru al zecelea an o saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor. „Suntem chemati sa vestim bunatatile Domnului”- este tema dupa care preotii ii indeamna pe crestini sa se adune si sa se adape de la acelasi izvor, prin participarea timp de opt zile la slujbe in comun. La finalul fiecarei rugaciuni, brasovenii vor putea dona bani pentru Asociatia Copiii de Cristal, unde se afla sub ingrijirea specialistilor circa 80 de persoane cu autism.
Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane, a celei romano-catolice, greco-catolice, reformate, evanghelice-lutherane, ai Bisericii Evanghelice germane si celei unitariene, vor desfasura din 18 ianuarie „Saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor ”. biserica enoriasi
Pana pe 25 ianuarie, timp de opt zile, brasovenii sunt asteptati sa participe la slujbele comune din fiecare zi, de la ora 18.00. Preotii spun ca prin unitate nu se pierde identitatea, ci se inlatura neintelegerile dintre culte, mai ales in aceste vremuri nelinistite din cauza violentei, argumentata printre altele, pe prinicipii religioase.
Potrivit pr. Emil Moldoveanu, administrator parohial al Bisericii Greco-Catolice Sf. Petru ultimele evenimente strang unirea dintre bisericile brasovene si ne fac constienti ca trebuie sa lasam toti orgoliile la o parte si sa fim constienti ca lucrurile care ne unesc sunt infinit mai multe decat cele care ne separa
In acest an, tema saptamanii de rugaciune a fost aleasa de bisericile din Letonia. „Suntem chemati sa vestim bunatatile Domnului” este o parafrazare din prima epistola soborniceasca a Sf. Apostol Petru, cap II, versetul noua.Biserica Sf. Petru Bv
Preotii brasoveni considera ca Brasovul se aseamana cu Galileea Neamului pentru ca intruneste numeroase etnii si confesiuni.
Octava ecumenica va incepe pe 18 ianuarie, la Biserica Unitariana, de pe strada Victor Babes, nr. 1, de la ora 18.00. A doua zi, rugaciunile se vor tine la Biserica Evanghelica Maghiara iar in 20 ianuarie, la „Biserica Neagra” Evanghelica.
Octava ecumenica va continua in 21 ianuarie la Biserica Ortodoxa „Sf. Nicolae”, in 22 ianuarie la Biserica Reformata si in 23 ianuarie la Biserica Greco-catolica „Sf. Petru”.
In cea de-a saptea zi de rugaciune, crestinii sunt asteptati la Biserica ortodoxa „Sf. Apostol Petru si Pavel” iar in 25 ianuarie, la Biserica Romano-Catolica Astra.
De cinci ani incoace, preotii au ales sa ajute cate o cauza nobila si fac apel la brasoveni sa doneze bani. Anul acesta, colecta va merge catre Asociatia „Copiii de Cristal”, care se ocupa cu terapia copiilor si adultilor care sufera de autism. Din banii primiti, beneficiarii care au probleme financiare mari vor avea asigurate terapiile pentru o luna si jumatate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.