Octav Bjoza confirmă – indemnizaţiile deţinuţilor politic vor fi majorate

Octav Bjoza confirmă – indemnizaţiile deţinuţilor politic vor fi majorate

1 320

Camera Deputaţilor a aprobat dublarea indemnizaţiei pentru foştii deţinuţi politic , astfel că, pentru a intra în vigoare, mai legea trebuie promulgată de preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial.  
„Legea iniţiată de PNL reprezintă act de reparaţie morală pentru cei care, jertfindu-şi tinereţea, au contribuit la menţinerea rezistenţei anticomuniste a poporului român.
Iniţiativa legislativă a avut ca fundament apelul din luna octombrie a anului trecut, lansat către clasa politică din România, de preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic din România FDPR,  Octav Bjoza – foto”, 
a declarat liberalul Gabriel Andronache.
Legea a fost iniţiată de deputatul braşovean, împreună cu deputatul Raluca Turcan, deputat Ioan Cupşa şi senatorul Alina Gorghiu.

Copiii foştilor deţinuţi politici vor fi și ei sprijiniți
În cazul foştilor deţinuţi politic, noua lege prevede majorarea indemnizaţiei de la 400 lei/an de temniţă la 700 de lei/an de temniţă.

De asemenea, prin acest act normativ este stabilită o indemnizaţie egală cu salariul minim pe economie, pentru copii celor condamnaţi politic, care au avut de suferit ca urmare a încarcerării părinţilor.
Andronache mai spune că „Tot prin această lege, este prevăzută scutirea de la plata taxelor şi impozitelor locale a persoanelor care au fost condamnate pe motive politice în perioada comunistă. Această facilitate a fost tăiată anul trecut prin celebra OUG prin care a fost instituită şi taxa pe lăcomie”.
Nu în ultimul rând, actul normativ prevede majorarea indemnizaţiei, de la 400 lei la 700 lei, pentru soţul supravieţuitor al persoanei condamnate politic (dacă nu s-a recăsătorit).
I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.