Ocolitoarea Comarnicului, parte a Autostrăzii București – Brașov se amână iar!

Ocolitoarea Comarnicului, parte a Autostrăzii București – Brașov se amână iar!

3 93

Încă o veste proastă de la Ministerul Transporturilor, se va anula licitația pentru Proiectarea și construirea Centurii cu profil de Autostradă a orașului Comarnic, parte din viitoarea Autostradă de pe Valea Prahovei.
Vă reamintim, licitația pentru proiectarea și construirea Centurii Comarnic o șosea nouă cu profil de autostradă și o lungime de 5 km. a fost lansată ca o mare realizare a guvernării liberale, în vara anului 2020, pe un studiu de fezabilitate din 2006. Acum, noua conducere USR-istă consideră documentația prea veche, (deși cu șase luni în urma SF-ul a fost asumat ca bun de conducerea CNAIR) și chipurile NU mai corespunde situației din teren. Din 14 anu nu s-a schimbat nimic. Comarnic și Sinaia sunt tot acolo, cozile de masini se repetă la fel ca în perioada anterioară etc. Dacă s-a schimbat ceva față de 2006? Da, numarul de accidente, victime ale calității proaste a clasei politice românești.

Autostrda București – Brașov fără Ocolitoarea Comarnic
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, la Radio Romania Actualitati: ,,Referitor la Contractul pentru Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic al Autostrăzii Comarnic- Brașov, acesta este pe cale de a fi semnat.
Sunt niște discuții, lipsesc cei 5 kilometri de la Comarnic, ei au fost licitați într-o formă în care NU pot fi construiți, este o procedură care nu poate ajunge la bun sfârșit.
Ofertantul (și de aceastp dată este vorba doar de unul singur n.r.)  care a depus oferta pentru SF și PT la Comarnic – Brașov să preia și Centura Comarnic pentru proiectare. Sunt lucruri care s-au schimbat la Comarnic. Încerc să-l trec la categoria reparat din mers”. Dacă n-ai ști cine sunt USR-iștii ai crede ca noul ministru este un geniu al domeniului. Nu cred ca este.
Deci și noul ocupant de la Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, nu se deosebește de predecesori, s-a întors la studii de fezabilitate. Alți bani, alt timp pierdut, alte accidente, alte victime… În tot acest timp (30 de luni de la semnarea contractului pentru realizarea studiilor) autostrada de pe Valea Oltului avansează iar Brașuvul rămâne tot cu DN1 și DN1A.
De la semnarea contractului urmează 30 de luni pentru realizarea studiilor după care  tronsoane din

Un lucru rămâne căt se poate de clar, mult așteptata Autostradă de pe Valea Prahovei mai are de așeptat doi ani jumătate pentru SF alti ani pentru proiectul tehnic și realizare. Intr-o viziune optimistă vom merge pe autostradă după anul 2030-2035. Pentru brașovenii care vor să mergă pe o autostradă, mai aproape de municipiu, au la dispoziție cei 6 km. dintre Râșnov și Cristian.

Vlad T.

COMENTARII

 1. Sunt extrem de dezamăgit de noua gașca de la Palatul Victoria. Nu avea mari asteptari, dar nici sa ingroape pentru inca 10 ani Autostrda București – Brașov, nu-mi imagiam. Aveam o mica speranta ca USR-istii vor avea o alta pozitionare, mai constructiva. M-am inselat. Așa se deschide practic un ascedent perfect pentru constructia de pe Valea Oltului, si un ascendent imens pentru Sibiu. Sa nu uitati, Iohannis, ca si Putin, după mandatul de la Cotroceni vrea prim ministru. Tradatorii din administratia publica brasoveana TAC și saboteaza interesele Brasovului. Nu au reacșie pentru ca nu-si pot depasi statul de slugi. Niste blestemati rataciti in functii publice.
  Dle Gelulache ma dezamagesti. La USR nici gardul nu-l poti vopsi – nu mai este. Se vede totul, sunt goi, limitati, ipotenti si tradatori. Las-o dracului de „tiganie”! Daca nu esti brasovean de inteleg, altfel NU.

  • @Victor,
   Să-i mai vedem. Că sunt limitați, da, sunt, dar așa sunt toți ăștia de sub 45 de ani. Barna, Ciolacu, Ponta. Important este să nu fie hoți și ticăloși. Ca Ponta. Sunt noi, tragem speranță. Cu Scripcaru sau Căncescu ar fi fost mai jalnic. Ăștia au fost slugi nenorocite mereu.
   Cât despre autostrăzi, pe noi trebuie să ne intereseze drumurile spre Occident sau Răsărit. NOI SUNTEM COMPLET IZOLAȚI. NU NE TREBUIE NEAPĂRAT SPRE ȚIGĂNIE. Spre deloc.

 2. Foarte bine. Pe noi ne interesează doar cea spre civilizație, nu spre țigănie.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.