Ochii căprui inspiră mai multă încredere decât ochii albaştri

Ochii căprui inspiră mai multă încredere decât ochii albaştri

0 361
Ochii căprui inspiră mai multă încredere oamenilor decât ochii albaÅŸtri, cu excepÅ£ia cazului în care ochii albaÅŸtri aparÅ£in unui bărbat cu faÅ£a lată, au stabilit într-un studiu cercetători de la Universitatea din Praga, informează sâmbătă El Mundo.
Studiul a încercat să răspundă unei întrebări mai ample: ce trăsături ale figurii unui om ne fac să avem încredere în respectiva persoană? Autorii le-au cerut participanÅ£ilor la studiu să evalueze gradul de încredere pe care li-l transmiteau mai multe figuri de bărbaÅ£i ÅŸi femei, pornind de la doi factori: culoarea ochilor ÅŸi forma feÅ£ei.
Majoritatea participanÅ£ilor la studiu au declarat că ochii căprui le inspiră mai multă încredere decât ochii albaÅŸtri, la ambele sexe. În ceea ce priveÅŸte forma feÅ£ei, bărbaÅ£ii cu feÅ£e mai rotunde, gură mare ÅŸi bărbie pronunÅ£ată erau percepuÅ£i ca fiind mai de încredere decât aceia cu formă îngustă a feÅ£ei. În cazul femeilor, forma feÅ£ei nu a influenÅ£at percepÅ£ia participanÅ£ilor la studiu.
Pentru a stabili care din cele două caracteristici este mai importantă, cercetătorii au făcut un al treilea test. Le-au arătat participanţilor fotografii cu bărbaţi identici, singura diferenţă fiind culoarea ochilor.
"Am ajuns la concluzia că, deÅŸi ochii căprui inspiră mai multă încredere decât cei albaÅŸtri, nu neapărat culoarea ochilor induce nivelul de încredere, ci caracteristicile faciale asociate ochilor căprui", au nuanÅ£at cercetătorii cehi, conduÅŸi de Karel Kleisner.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.