Ochelarii gratuiti au costat multi ghionti in coaste

Ochelarii gratuiti au costat multi ghionti in coaste

0 119

De o saptamana, Crucea Rosie si o echipa de oculisti canadieni ii consulta pe brasovenii cu vederea slaba. Pe la sala de sport transformata in cabinet de consultatie au trecut pana acum mai bine de patru mii de pacienti, care s-au ales si cu o pereche de ochelari in urma vizitei. Atrasi de prestatia gratuita oferita de canadieni, pensionarii brasoveni s-au imbrancit vartos in fiecare dimineata pentru a prinde un bon de ordine care sa-i duca pe scaunul de consultatie.
Desi este o campanie in favoarea pacientilor cu probleme de vedere, s-a vazut cu ochiul liber ca brasovenii n-au invatat inca sa astepte civilizat la coada ca sa le vina randul. Medicii de la Ambulanta i-au concurat serios pe cei de la Crucea Rosie. Zeci de varstnici au iesit sifonati rau dupa ghiontii primiti la coada. Unora li s-a facut rau din cauza inghesuielii si a caldurii. Altora li s-a urcat sangele la cap vazand tertipurile de care s-au folosit cativa isteti pentru a intra in sala fara sa stea la coada. S-au gasit, bineinteles, descurcaretii de serviciu, care au xeroxat bonuri de ordine. Angajatii firmei de paza tocmite sa asigure ordine la intrare au avut de lucru la fel de mult ca oculistii si asistentele lor. Unul dintre ei s-a ales cu bratul fracturat dupa ce a incercat sa-i linisteasca pe batraneii cu vederea incetosata. Toti colegii sai isi folosesc din plin muschii, incercand sa tina portile in fata puhoiului de oameni nerabdatori sa-si faca rost de o pereche de ochelari.
Miopie, hipermetropie, cataracta – cam astea au fost bolile descoperite de oculistii canadieni, dupa ce au scrutat adanc ochii pacientilor brasoveni. Disperare, neam-prostie, hotie – astea au fost, la prima vedere, tarele de care au suferit cei care s-au asezat la coada in aceasta saptamana de consultatii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.