Obstructionarea lucrarilor Comisiei Udrea

Obstructionarea lucrarilor Comisiei Udrea

0 190

Unul din membrii Comisiei Udrea, mai precis Aura Vasile, afirma despre cazul Udrea ca Ministerul Turismului nu comunica adevarul si ca ce s-a pus la dispozitie Comisiei ar fi „o varza”.
Social-democrata Aura Vasile a propus prezentarea catre mass-media a documentelor primite de la Ministerul Turismului pentru a demonstra ca afirmatiile ministrului Elena Udrea, potrivit carora toate actele solicitate au fost furnizate Comisiei, sunt neadevarate.
Aura Vasile a comentat:

„Se incearca aducerea in derizoriu a Comisiei prin tot felul de comunicate care nu sunt adevarate. Precizez ca, in acest moment, nu pot sa-mi fac un punct de vedere, sa contruiesc intrebari pentru audiati, nu pot sa ma gandesc la propuneri de invitatii pentru reprezentanti din Executiv, societatea civil sau media, sau operator economic, pentru ca ceea ce avem pus la dispozitie este o varza”.
Deputatul PSD a subliniat ca opinia publica trebuie sa inteleaga urmatorul lucru: „Ceea ce Ministerul comunicã nu este adevarul. Putem, daca doriti, sa punem la dispozitia presei ceea ce am primit. Cred ca trebuie sa inteleaga toti cei care ne urmaresc activitatea ca ne-o facem cu buna credinta, ca de la inceput plec de la ideea ca nu e nimeni de vina si ministrul a respectat intru totul legea, dar ca sa demonstrez acest lucru am nevoie sa ma ajute, nu sa ma impiedice tot timpul sa o apar. Comunicatele transmise de Ministerul Turismului nu sunt adevarate. Suntem trimisi constant la site-ul Ministerului: Am stat si am dat click pe fiecare lucru E o varza si acolo, numai pentru praf in ochi”.

Si secretarul Comisiei, Claudiu T(z)aga, a subliniat ca forul nu a primit alte documente de la Minister.
La randul sau, presedintele Comisiei, Ludovic Orban, a subliniat absenta unor documente de pe site-ul MT, de pe SEAT si a unor documente din dosarul de achizitii solicitat.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a precizat, miercuri, ca a pus la dispozitia Comisiei de ancheta privind Ministerul Turismului toate documentele solicitate, iar in privinta cererilor formulate generic de Comisie ca „si celelalte”, a solicitat forului sa precizeze documentele la care se refera.
Nu cumva este pe cale sa fie descoperit la Ministerul Turismului un sistem de evidenta cum are si Mafia? Cu un rand de acte si evidente pentru fraierii care controleaza oficial activiatea si cu alt rand de acte, cu date reale, pentru uz intern? Asa se pare si acest lucru, ajuns sa fie folosit intr-un minister, trebuie sa dea nu numai de gandit, ci impune un imediat si sever control, oricine ar fi in cauza.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.