Obligatiile fiscale din luna ianuarie 2011

Obligatiile fiscale din luna ianuarie 2011

0 86

Data de 7 ianuarie este ultima zi pentru depunerea formularului 092 „Declaratie de mentiuni”, de catre platitorii de TVA, care au in anul 2010 ca perioada fiscala trimestrul calendaristic si au efectuat o achizitie intracomunitara in luna decembrie 2010 (pentru schimbarea perioadei fiscale din trimestru in luna, incepand cu luna decembrie 2010).
Pe 15 ianuarie, dar nu mai tarziu de 17 ianuarie, contribuabilii trebuie sa depuna formularul 220.
Este vorba despre „Declaratia privind venitul estimat”, care se depune de persoanele fizice, care la sfarsitul anului 2010 au realizat venituri din cedarea folosintei bunurilor din derularea unui numar mai mare de 5 contracte de inchiriere sau subinchiriere.
Tot pe 15 ianuarie, trebuie depusa „Declaratia recapitulativa privind livrarile / achizitiile / prestarile intracomunitare de bunuri’’ – Formular 390 VIES de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care au efectuat in luna decembrie 2010 livrari si/sau achizitii intracomunitare, prestari si/sau achizitii de servicii intracomunitare prevazute la art. 133 alin. (2) din Codul fiscal, precum si livrari si achizitii in cadrul unei operatiuni triunghiulare.
In data de 20 ianuarie este ultima zi pentru depunerea formularului 010 „Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica” de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care in cursul anului 2010 nu au depasit plafonul de 35.000 euro si care solicita scoaterea din evidenta ca platitori de TVA.
Calendarul obligatiilor fiscale pe aceasta luna continua cu data limita 25 ianuarie. Aceasta este ultima zi pentru depunerea formularului 100 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” pentru obligatiile de plata cu termen lunar si plata acestor obligatii.
De asemenea, tot pe 25 ianuarie se mai depune formularul 394 „Declaratie informativa privind livrarile / prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national” de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania si formularul 094 „Declaratie privind cifra de afaceri in cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent”.
Data de 31 ianuarie este ultima zi pentru depunerea formularului 220 „Declaratie privind venitul estimat”, dar si pentru depunerea cererii de renuntare la optiunea de impunere a venitului in sistem real, de catre contribuabilii impusi in sistem real, care obtin venituri din activitati independente, activitati agricole, cedarea folosintei bunurilor, drepturi de proprietate intelectuala.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.