Obligatii suplimentare pentru taximetristii brasoveni

Obligatii suplimentare pentru taximetristii brasoveni

0 127


Dupa cateva proteste de anul trecut si dupa cel din aceasta luna, in care taximetristii acuzau Primaria Brasov ca nu le rezolva solicitarile, dar si dupa unele proteste venite din partea cetatenilor, municipalitatea a definitivat Regulamentul privind organizarea si desfasurarea activitatilor de transport in regim de taxi. Multe reglementari prevad obligatii suplimentare pentru taximetristi. Potrivit primarului George Scripcaru, regulamentul va intra in dezbaterea si aprobarea Consiliului Local in sedinta din 26 martie.


Printre noile reglementari se numara cea potrivit careia in statiile de asteptare vor stationa doar taximetrele disponibile, soferii avand obligatia de a ramane in apropierea autovehiculului. Apoi, taximetristii nu vor mai avea voie sa conduca in sort, maiou si slapi si, in plus, vor fi obligati sa incarce si sa descarce bagajele clientilor. Taximetristii sunt obligati sa intretina aspectul curat si ingrijit al autovehiculului, atat in interior, cat si in exterior. De asemenea, taximetristii nu vor mai putea refuza vreo cursa fara un motiv intemeiat.


Alte reglementari mai prevad ca pe durata efectuarii cursei, fumatul in autovehicul este interzis iar radioul si casetofonul pot fi pornite numai cu permisiunea clientului. Soferul va avea la indemana si va oferi clientilor, atunci cand acestia solicita, harta municipiului si indexul strazilor actualizat, pentru consultare.


De asemenea, regulamentul interzice utilizarea autovehiculelor in activitatea de taxi fara numere pe portiere, cu numere lipite necorespunzator sau deteriorate. Regulamentul mai prevede procedura de atribuire a autorizatiilor taxi, atat pentru taximetristii independenti, cat si pentru operatorii de transport taxi, modificari privind autorizatia de taxi si actele necesare. In acordarea autorizatiei de taximetrie se va tine cont si de vechimea, gradul de poluare si de dotarile suplimentare ale autovehiculelor. Astfel, pentru sistemul de cliamtizare, doua puncte in plus, pentru Euro 2 doua puncte, pentru Euro 3 % puncte, air-bag pentru pasageri 3 puncte, ABS, 3 puncte.


Regulamentul prevede si sanctiuni pentru cei care nu respecta obligatiile impuse. Astfel, taximetristii pot fi amendati cu sume cuprinse intre 100 si 25.000 de lei sau le poate fi suspendata sau anulata autorizatia de taxi. Vor mai obtine puncte suplimentare si cei care au masini nu mai vechi de un an (20 de puncte) sau care au vechime in meserie (peste 7 ani vor avea 20 de puncte). Acest sistem de punctaj va fi folosit pentru a departaja pe solicitantii de autorizatii de taximetrie. Numarul acesta va fi stabilit de Consiliul Local dupa o consultare cu filiala Brasov a Camerei Nationale a Taximetristilor.


Pana in 23 martie, taximetristii pot veni cu alte sugestii.??

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.