Obiectivele si proiectele Agentiei de Dezvoltare Durabila a judetului

Obiectivele si proiectele Agentiei de Dezvoltare Durabila a judetului

0 81

Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov ADDJB a organizat joi, 13 martie 2008 Adunarea Generala a Membrilor. Cu aceasta ocazie membri Agentiei au aprobat, cu unanimitate de voturi, Raportul de Activitate pe anul 2007 si propunerile de obiective si proiecte pentru anul 2008.

Obiective realizate
In cadrul acestui eveniment, presedintele ADDJB, Mihai Pascu, a realizat o prezentare a rezultatelor obtinute in cel de-al doilea an de functionare al Agentiei. Dintre obiectivele realizate de echipa ADDJB in anul 2007 amintim: Elaborarea Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Brasov; Sprijinirea administratiilor publice locale in identificarea si prioritizarea proiectelor eligibile pentru finantare prin fonduri structurale; Initierea unor strategii si proiecte de dezvoltare micro-regionala, Asistenta pentru autoritatile locale in dezvoltarea de proiecte si strategii de dezvoltare locala, Organizarea unui eveniment de promovare a judetului la Bruxelles; Dezvoltarea unui portal al administratiei publice brasovene – www.addjb.ro; Promovarea Agentiei in randul grupurilor tinta; Cooperarea si schimbul de know-how cu expertii si partenerii straini; Initierea unor proiecte de impact local, judetean si regional in concordanta cu principalele domenii de dezvoltare (cultura, agricultura, mediu de afaceri, infrastructura, turism, etc.); Dezvoltarea profesionala a angajatilor si consolidarea organizationala a ADDJB. In atingerea obiectivelor sale, Agentia s-a bucurat de colaborarea si sprijinul tuturor partenerilor locali interesati de dezvoltarea durabila a judetului Brasov, precum si de implicarea institutiilor publice de resort de la nivel local, judetean si national.

Obiective pentru 2008
Ulterior, Ionut Tata, directorul executiv al ADDJB a prezentat obiectivele si planul de activitati pentru anul 2008. Astfel, Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov si-a propus consolidarea activitatilor initiate, implementarea si finalizarea proiectelor initiate, precum si initierea unor concepte si proiecte noi. Printre altele, Agentia si-a propus: dezvoltarea si actualizarea documentelor de planificare strategica la nivel local, micro-regional si judetean; initierea unor proiecte de promovare a judetului ca locatie turistica si investitionala; gestionarea portofoliului de proiecte a judetului si a localitatilor finantabile prin POR, PNDR si POS-uri; asistenta si lobby pentru dezvoltarea si implementarea acestor proiecte; cooperarea cu alte regiuni europene si dezvoltarea unor proiecte interregionale de interes strategic; valorificarea relatiei cu reprezentantii Regiunii si ai judetului la Bruxelles; realizarea unui portal dedicat dezvoltarii durabile – www.dezvoltare-durabila.ro; implementarea proiectelor initiate in concordanta cu principalele domenii de dezvoltare (cultura, agricultura, mediu de afaceri, infrastructura, turism, etc.); asocierea si implicarea ADDJB in anumite proiecte de dezvoltare locala; initierea unor programe de dezvoltare organizationala si profesionala pentru Agentie si angajatii sai. Pe parcursul evenimentului, pe langa prezentarile facute de reprezentantii Agentiei, au luat cuvantul primarii localitatilor membre in cadrul ADDJB, precum si domnul Virgil Balaban, reprezentantul Agentiei de Dezvoltare Regionala 7 Centru in judetul Brasov.
ADDJB este prima asociatie intercomunitara cu statut de agentie judeteana creata in Romania, si are ca membrii autoritatile publice locale din judetul Brasov. Misiunea Agentiei este aceea de a crea viziune si strategie in domeniul dezvoltarii durabile si de a actiona concret pentru dezvoltarea durabila a judetului Brasov.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.