Obezitatea si incalzirea globala

Obezitatea si incalzirea globala

0 56

Obezitatea contribuie la avansul incalzirii globale, conform unui nou studiu, preluat de Reuters. Potrivit studiului, realizat de oameni de stiinta de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, persoanele obeze si supraponderale necesita mai mult combustibil pentru a fi transportate, acelasi lucru intamplandu-se si cu mancarea pe care o consuma din ce in ce mai mult.
Cercetatorii avertizeaza ca aceasta problema se va agrava, in contextul in care exista predictii conform carora populatia globala va continua sa creasca in greutate intr-un ritm alarmant.
Cel putin 400 milioane de adulti sunt in acest moment obezi. Organizatia Mondiala a Sanatatii prevede ca pana in anul 2015 peste 2,3 miliarde de adulti vor fi supraponderali si 700 de milioane obezi.
Cercetatorii au constatat ca persoanele obeze au nevoie de cel putin 1.680 de calorii zilnic pentru a beneficia de un nivel normal de energie si de alte 1.280 de calorii pentru mentinerea activitatilor zilnice, cu 18% mai mult decat cei cu o greutate normala.
Intrucat persoanele suple nu mananca foarte mult si se bazeaza mai putin pe masini si mai mult pe mersul pe jos, o populatie mai slaba ar scadea cererea de combustibil pentru transport si agricultura.
Este un lucru demn de luat in seama, avand in vedere ca 20% din emisiile de gaze cu efect de sera provin din agricultura.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.