Obezitatea – boala declarata epidemie (II)

Obezitatea – boala declarata epidemie (II)

0 62

Dupa cum am aratat intr-unmaterial anterior, obezitatea a fost declarata epidemie, deoarece tot mai multi oameni – si, din pacate, tot mai multi tineri si adolescenti – ajung supraponderali sau chiar obezi, aceasta si din cauze usor de inlaturat: o alimentatie gresita si lipsa de miscare.
Pentru a sublinia pericolul supraponderabilitatii si obezitatii, vom prezenta unele din principalele suferinte declansate de surplusul de grasime din organism.

Boala de ficat: Multe persoane obeze dezvolta depuneri de grasimi in interiorul ficatului, care in 10% din cazuri pot duce la ciroza sau la insuficienta hepatica.
Osteoartrita: Obezitatea solicita, mai mult decat este planificat de natura, coloana, soldurile si genunchii, adica principalele incheieturi, erodand astfel cartilajele. Pe masura ce acestea se erodeaza, spatiile incheieturilor se reduc, ajungand ca oasele sa se frece intre ele, uneori atingand nervii si declansand dureri groaznice – vezi discopatia.
Cancer de colon: Oamenii obezi au un risc sporit la cancer de colon. Grasimea abdominala creste acest risc. Aceasta poate explica de ce barbatii, care tind sa acumuleze grasime pe abdomen mai degraba decat femeile, sunt expusi unui risc mai mare.
Atac cerebral: Riscul unui atac este de doua pana la patru ori mai mare la persoanele cu diabet de tip 2, dintre care 90% sunt supraponderale. Atacul se produce fie cand se sparge un vas de sange in creier, fie cand vasul se blocheaza de un cheag de sange, vatamand celulele nervoase.
Diabet de tip 2: Persoanele cu exces de grasime – in special in zona abdominala – devin adesea rezistente la insulina, substanta ce ajuta organismul la reglarea nivelului glicemiei. Un efect secundar este lezarea vaselor de sange din retina, posibila fiind chiar orbirea.
Boli de inima: Obezii au un nivel ridicat al colesterolului, ceea ce duce la depuneri de grasime in artere. Astfel obezii sunt de doua ori mai expusi la hipertensiune, cu toate urmarile.

V-am prezentat doar cateva din bolile ce pot fi contractate printr-un mod de viata si o alimentatie nesanatoase. Din nefericire acestea sunt boli de multe ori letale.
Pentru prevenirea lor se pot folosi cu succes produsele Herbalife.

(material oferit de Herbalife)

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.