Obezii si fast food-ul

Obezii si fast food-ul

0 160


Cand nivelul produsilor secundari ai metabolismului – adica radicalii liberi – depaseste capacitatea organismului de a-I neutraliza, apar procese de inflamare si stres oxidativ.


De mai mult timp se stie ca persoanele obese prezinta niveluri mai mari de inflamare si stres oxidative decat cele cu o greutate normala.Si aceasta mai ales in cazul meselor de tip fast food, practicate in mod regulat si pe termen indelungat, deoarece aceste mese sunt foarte bogate in grasimi si carbohidrati si produc modificari cu consecinte negative, la nivel celular, persoanelor obese fata de cele cu o greutate normala, afectand in rau intregul organism.


Studiul a fost efectuat pe un numar egal de personae cu o greutate normala si personae supraponderale, carora li s-au dat sa manance, intr-un anumit timp, hrana continand 18oo cal., adica un hamburger mare, o portie mare de cartifi prajiti, o felie de placinta cu mere si un pahar mare de cola.


Din acest test rezulta faptul ca, si daca nu suntem supraponderali, dar nu prea ne omoram cu activitati fizice, este bine sa nu abuzam de mancaruri tip fast food.


Iar daca avem si ceva kilograme in plus trebuie san e abtinem sa consumam asemenea produse.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.