Obama promite

Obama promite

0 119

Presedintele ales al SUA, Barack Obama, a promis un „angajament energic” in ce priveste viitoarele discutii asupra protectiei mediului. O tagaduire nu este un raspuns acceptabil in privinta incalzirii globale, a declarat Obamaintr-un mesaj video, cu ocazia unei intruniri internationale pe tema climei, intrunire care a avut loc la Los Angeles.
Obama a promis o pozitie activa la intalnirea din decembrie, de la Poznan (Polonia), pe aceasta tema.
Obama declara in videoclip: „Iar dupa ce voi prelua functia, ma voi implica energic in problema. Este momentul sa privimodata pentru totdeauna provocarea in fata.”
Nefiind inca investit in decembrie, Obama nu va putea participa el insusi la conferinta, dar delegatia americana ii va prezenta un raport amanuntit asupra lucrarilor.
La conferinta pe tema climei, care a avut loc martea si miercurea trecuta si a fost prezidata de guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, au participat, pe langa mai multi guvernatori din diferite state ale SUA, si delegati ai UE, ai Australiei si ai Chinei.
Cu putin timp in urma, si Obama, si Mc Cain, au lansat o chemare la o „noua era a reformei”, situata deasupra intereselor si luptelor politice. Ambii au convenit la o colaborare si in privinta unor noi legi energetice si a sigurantei nationale. Doar astfel vor fi schimbate „proastele obiceiuri de la Casa Alba”.
Ambii politicieni reprezinta opinia conform careia „americanii isi doresc o guvernare mai eficienta si ca o si merita”.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.