Oare nu e momentul ca România să iasă din acest ”american dream”...

Oare nu e momentul ca România să iasă din acest ”american dream” balcanic? Sau vom prefera iluziile realității?

2 231
Nu am uitat nici acum acea seară de noiembrie 2014, în care, la confruntarea pentru cursa prezidențială, Klaus Iohannis s-a prezentat într-un mod îngrozitor: inept, incompetent, incoerent, incapabil nu doar de replică, dar dovedind că nu înțelege nimic. Nii măcar de ce este acolo.
Wow! Mi-am spus. După emisiunea asta este imposibil ca exceptând câțiva ultrași tembeli și electoratul chiar captiv al PNL, să poată să voteze pe acest 0.
Ce a urmat, știm toți….

Săptămâna trecută, președintele Donald Trump a avut o întrevedere istorică cu președintele Putin. Deși înainte de întâlnire, îl fulgerase pe Putin tocmai pe Tweet și nu numai contra Rusiei, prezentată ca dușmanul SUA, proprietarul de facto al Germaniei și alte aiureli de genul, la conferința de presă de după întâlnire, am văzut un Vladimir Putin stăpân pe situație, care a prezentat singur toate temele de discuție, subliniind faptul că pe toate Rusia punctase.
Trump s-a rezumat să vocifereze pe tema adversarilor săi interni, să spună că el, președintele SUA, nu are încredere în instituțiile americane (dar mulțumește instituțiilor rusești), că de fapt toată isteria lui cu North Stream 2, cu pericolul rusesc, e…..publicitate comercială, să facă fraieriii de ueuropeni loc Americii pe piața gaze.

Nu trebuie să fii omul lui Soros, nu trebuie să ai vreo fantezie perversă politică cu soția domnului Clinton, ca să îți dai seama că americanii s-au…. cu acest președinte.
Reacțiile nu au întârziat, cu excepția câtorva ultrași și a Ivankăi, nu cred că e vreun american normal la cap care să nu fi văzut aseară nu doar cum Trump stătea frumos în lesă, lângă țar, dar și cum lumea s-a schimbat cu adevărat în câteva ore.

Dar să revenim în spațiul nostru mioritic. România a făcut din filo-americanism un soi de religie de stat și din submisivitatea față de interesele americane, singura strategia de politică externă și de economie.
Nicio ambiție mai mare nu s-a manifestat de la București decât aceea de a fi o mega- bază militară a SUA la Marea Neagră.
Bon.

Ce vedem de aseară? Cum agenții de propagandă filo-americani tot fac tumbe logice ca să ne spună că am văzut greșit: că de fapt Trump domina situația aseară, că …oricum, nu Rusia contează, că de fapt dușmanul cel nou a trebui să fie….UE.
În rest, nicio discuție serioasă despre: ce trebuie să facem? Oare nu e momentul ca România să iasă din acest ”american dream” balcanic?

Oare nu e momentul să ne redobândim independența? Sau vom prefera iluziile realității ?

Autor: Bogdan Duca

Bogdan Duca 

COMENTARII

 1. De ce publicati toate cugetarile prostesti ale cate
  unui „nimeni in drum”,ca cele de mai sus?
  Cine este persoana,n-am auzit…Ce stie prostu asta
  despre „Spatiul Mioritic”? Lucian Blaga a scris 3 volume si
  cu modestie credea ca abia a „deschis” subiectul!
  Ce este aia: „submisivitatea față de interesele americane,”?
  Domnule,ma lasi?

 2. De ce publicati toate cugetarile prostesti ale cate
  unui „nimeni in drum”,ca cele de mai sus?
  Cine este persoana,n-am auzit…Ce stie prostu asta
  despre „Spatiul Mioritic”? Lucian Blaga a scris 3 volume si
  cu modestie credea ca abia a „deschis” subiectul!
  Ce este aia: „submisivitatea față de interesele americane,”?
  Domnule,ma lasi?PP

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.