Oare cat s-a furat in Regimul Basescu? In patru luni 283 de...

Oare cat s-a furat in Regimul Basescu? In patru luni 283 de sesizari penale pentru prejudicii de 1,51 miliarde lei!!!

0 523

In perioada ianuarie – aprilie 2015, principala directie de activitate a inspectorilor Antifrauda a vizat combaterea marii evaziuni, eforturile Directiei Antifrauda concretizandu-se in 283 de sesizari penale pentru prejudicii identificate de 1,51 miliarde lei, au transmis joi reprezentanti ai ANAF.

Circa 87% din numarul cazurilor instrumentate si finalizate cu sesizari penale vizeaza dosare de peste 1 milion de euro, se mai arata in comunicatul Fiscului.

Distributia sesizarilor penale se prezinta astfel:

* Parchete teritoriale – 205 sesizari,

* DIICOT – 62 sesizari,

* DNA – 11 sesizari,

* Parchetul de pe langa curtea de apel – 4 sesizari’

* Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – o sesizare.D N A m

Reamintim faptul ca, la nivel national, in primele 4 luni au fost verificati 8.721 de agenti economici, iar cele 474 puncte de lucru suspendate pentru neemiterea bonului fiscal reprezinta 5,43% din totalul actiunilor de verificare.

Totodata, subliniem faptul ca din 1,5 milioane contribuabili mici si mijlocii cele 474 de suspendari reprezinta 0,031%, ceea ce nu poate reprezenta sub nicio forma un atac la buna functionare a sectorului intreprinderilor mici si mijlocii si nici concentrarea eforturilor in zona micii evaziuni fiscale.

Toate aceste cifre atesta, fara nicio urma de indoiala, un singur fapt: actiunile DGAF s-au concentrat si se concentreaza majoritar pe linia combaterii marii evaziuni fiscale, mai spun reprezentantii ANAF

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.