OAMENI BUNI: SE INSTRAINEAZA PAMANTUL ROMANESC !

OAMENI BUNI: SE INSTRAINEAZA PAMANTUL ROMANESC !

0 756

In aceste saptamani a iesit si mai mult in evidenta incredibile increngaturi mafiote de grupuri criminale care au smuls din pamantul tarii, sute si sute de mii de hectare. O statistica recenta devoaleaza faptul ca aproape un sfert din suprafata arabila a pamantului romanesc, in zonele cu cel mai productiv sol, nu mai apartin romanilor! Si procesul instrainarilor „mosiei stramosesti”, continua!
Am fost membru ales in Senatul Romaniei,  între anii 1992 şi 1996, cand calitatea morala si profesionala a colegilor mei, in mare majoritate era una de prima mana. Deseori am avut sentimentul că pierd vremea în Senat şi mănânc degeaba salariul plătit de dumneavoastră. Dar în final am reuşit să justific prezenţa mea în Parlament prin strădania pe care am depus-o pentru a împiedica legiferarea vânzării pământului către străini.
Mă laud cu această ispravă! Am fost singur la început, dar nu mi-a fost deloc greu să-i dezmeticesc pe ceilalţi colegi de partid – eram senator PDAR, sau din alte partide, ca să se întrunească o largă majoritate care a respins propunerea de a se permite străinilor să cumpere terenuri, proprietăţi imobiliare. Din păcate, primul lucru pe care l-a făcut preşedintele ales în 1996, mult laudatul Emil Constantinescu, a fost să repună în discuţie modificarea legii şi la presiunile sale Parlamentul a votat dreptul de înstrăinare a pâmântului românesc!…
Oameni buni, când Neagoe Basarab afla că un român şi-a vândut moşia părintească unui străin, scotea bani din vistieria ţării sau din propria sa pungă şi răscumpăra acel pământ! Eu nu-l condamn pe străinul care jinduieşte la pământul nostru, ci îl condamn şi-l blestem pe românaşul nostru, ajuns mare politician, care trădează tot ce are mai sfînt un om şi se face unealta duşmanilor noştri!    
Printre cei care ne guvernează , tare mulţi s-au făcut în ultimii ani unelte ale străinilor! Ale trădării de Neam şi Ţară! Tare mulţi…O altă ţintă agresată de inamicii noştri este statul român. Zilnic statul este atacat şi acuzat că este nu doar asupritor de minoritati, ci si un prost gospodar, un proprietar neglijent! Încă un pas şi guvernanţii noştri ar fi gata să accepte desfiinţarea statului român. Deja statul român şi-a pierdut multe din atributele suveranităţii şi ale independenţei, iar suflarea gazetărească se căzneşte să demonstreze aberatia că acesta este un mare câştig al democraţiei!
Oameni buni, în lume trăiesc câteva sute de popoare, dar marea lor majoritate nu au fost capabile să-şi edifice un stat. Statul, statul naţional îndeosebi, este o mare ispravă a societăţii omeneşti. Noi, românii, ne-am învrednicit să ne organizăm în state de sine stătătoare încă din zorii veacului al 14-lea. De atunci şi până azi poporul român duce o existenţă statală neîntreruptă! State cu o vechime neîntreruptă cum este statul român nu mai găseşti în Europa decât câteva, le numeri pe degetele unei singure mâini. Cu toata stradania unora sa ne nege continuitatea.
Mai veche decât statul român este numai Biserica! Biserica a ajutat mult la constituirea statului român şi amândouă, Biserică şi Stat, au făcut istorie împreună. Legătura dintre Stat şi Biserică a slăbit mult în epoca modernă, ca efect, unul din nefericitele efecte ale Revoluţiei Franceze.
Cu gândul la viitorul nostru românesc afirm necesitatea urgentă ca între statul român şi Biserică să se întindă noi punţi de conlucrare, pentru a anula efectele separării statului de Biserică ! Această separare este extrem de primejdioasă atât pentru stat, cât şi pentru Biserică ! Pentru Neamul românesc!
Prof.univ.dr.ion coja
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.