O vara fierbinte!

O vara fierbinte!

0 214

Meteorologii anunta ca vara anului 2007 va fi mai calda decat in mod obisnuit. Cantitatile de precipitatii vor fi sub normele climatologice, exceptand estul tarii, unde pot fi deficitare. In luna iunie maximele ar putea trece peste 32 de grade Celsius, iar in luna iulie va fi ceva mai cald decat limitele normale in majoritatea regiunilor Romaniei.


?


Iunie?


Temperaturile vor fi mai ridicate peste cele obisnuite in jumatatea nordica a tarii. In restul tarii, regimul termic va fi normal. Maximele se vor incadra intre 20 si 30 Celsius, iar cele minime intre 7 si 17 grade Celsius. De asemenea, vor fi zile foarte calde cu maxime de peste 32 grade Celsius in sudul tarii. Cele mai reci nopti vor avea minime de 5 grade Celsius in depresiunile din centrul si nordul tarii. In ceea ce priveste precipitatiile, se vor inregistra cantitati normale, insa cu tendinta de deficit in estul tarii. Si in aceasta luna se vor semnala averse de ploaie, vant mai puternic sau vijelie si local grindina.


?


Iulie


In aceasta luna va fi mai cald decat in mod obisnuit in toata tara. Maximele se vor incadra intre 21 si 31 grade Celsius, iar cele minime intre 9 si 19 grade Celsius. Vor fi si zile caniculare cu maxime de peste 35 grade Celsius in vestul si sudul tarii, dar si nopti cu aspect tropical ( minime de peste 20 grade Celsius ) in sudul tarii si pe litoral. Se vor semnala precipitatii in cantitati normale, averse de ploaie, vant mai puternic, vijelie si local grindina.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.