O statistica ciudata

O statistica ciudata

0 62

Directia Judeteana de Statistica Brasov arata ca productia industriala in juet a fost, in judet, in luna februarie, cu 3% mai mare decat cea din ianuarie, si cu 21% mai mare decat cea din februarie 2007. Iar in primele doua luni ale lui 2008, afirma DJS, productia industriala brasoveana ar fi crescut cu 24,1%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cel mai mare avant l-a luat, in februarie 2008, productia de autocamioane, lapele de consum, berea, precum si piesele de schimb pentru atovehicule rutiere si autoturisme. Cifra prezetata: 62,2%.
In schimb a luat-o la vale productia de tetile, zaharasele, produsele lactate proaspete si branzeturile, precum si piesele de schimb pentru tractoare.
Mai sunt prezentate inca o serie de cifre comparative, dar care nu tin nici de foame si nici de cald.
Aceasta crestere industriala pare totusi ciudata, daca ne amintim ca industria romaneasca, in general, si cea brasoveana – nu putini sunt cei care isi pot aminti de sacrificiile facute prin munca suplimentara si neplatita pentru ca industria brasoveana sa fie cu greu egalata doar de cea a Capialei – a fost distrusa fara mila si in interesul catorva buzunare care ne sfideaza acuma din jeepuri si vile rasarite peste noapte, cu mot in bretoane.
Dar hai sa-i mai credem inca odata pe cei de la Statistica, in ciuda buzunarelor goale si ale preturilor in continua crestere.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.