O spunem deschis: lentoarea de „Mălai Mare” a președintelui a dus la...

O spunem deschis: lentoarea de „Mălai Mare” a președintelui a dus la mortificarea spațiului public românesc !!

1 88

Constat cu mare regret si o spunem hotarat : la Bruxelles si Berlin 
presedintele nostru este tratat ca băiatul grasuț de prăvălie al cancelarului Angela Merkel!! O fi El de origina grmana, dar nici chiar asa…
Dumnealui a contribuit decisiv, printre altele, la compromiterea Sarbatoriri nationale a Centenarului. La o sută de ani de la Marea Unire, prima dintre provinciile isorice care au hotarait prin vot, in 1918 – „venirea acasa” a Basarabiei, au fost tocmai românii de dincolo de Prut. Dar dumnealui, in toti acesti ani n-a trecut o data Prutul, deși la vila din Miami s-a dus anual !!

Presedintele  Iohannis  parca a primit, …se vede  treaba, sarcină etnica să se opună și a reușit să mențină în umbră un subiect de care se face, politic, direct răspunzător. 
Civismul dumisale, în care prezumtiv am mizat ca natie, (și datorită aerului relaxat al persoanei!), nu s-a manifestat decât prin comunicate 
searbede, inodore si incolore, care au contribuit și ele la mortificarea spațiului public.

Acum, Klaus Iohannis nu mai are nici o șansă de a „funcționa” politicepuizând cam toate eșecurile posibile. Creat de alții, a ajuns președinte în punctul în care se dovedește a fi un zero politic. 
În acești ani, președintele Românieia ținut de fapt cu toată forța de scaunul de la Cotroceni, semnând și parafând contracte și angajamente în numele României, cu nemiluita.
Despre legalitatea implicării unilaterale în aceste demersuri, într-o periculoasa  lipsă a transparenței, Parlamentul României pare să-și fi adjudecat culpa.
Contracte de miliarde au fost semnate cu o ușurință pe care numai copiii de bani gata o dovedesc. Dezbaterile publice inițiate de Klaus Iohannis, pe teme reale, așa cum am fi așteptat, nici nu au intrat în discuție. 
Președintele și-a manifestat… acasăcând a avut un intees electoral, doar dreptul de veto, în genul unui fost celebru secretar general al PCUS la ONU.

Scos în stradă de generalii și strategii din servicii, pus să îngaime – ca un protestatar de cartier! – lozinci conjuncturale, inertul locatar de la Cotroceni și-a plimbat mereu privirea peste țară asemenea unui vultur sigur de abilitățile sale, dar… pus pe fuga insă de un stol de ciori !
Țara a devenit astăzi prada megalomaniei sale si a celor care îl au pe Klaus Iohannis partener de afaceri, care fac tot posibilul să îl păstreze. România se află, pe bune, într-o situație de risc maxim. 

Chiar credem ca – inconstient sau nu – Klaus Iohannis a trădat nu doar democrația, ci chiar ordinea publică, fiind  inadecvat functiei datorită frecventelor sale manifestari de dispret superior si  tendințe dictatoriale. Pare ciudat, însă tot răul instalat în România, în buna masura, are legătură cu președintele.
Și sa ma ierte Dumnezeu dar parca  este preocupat mai mult de o arie problematică mai degraba din zona trădării de țară, asemenea unui instigator politic supus controlului unor forțe, în esența lor, divergente… (Deak Andrei)

COMENTARII

  1. Cred ca acesta este defectul democratiei …doar prin decizia majoritatii!
    Ce faci daca istoric ai nesansa unui Malai Mare in fruntea Deciziei nationale
    si nu-l poti schimba decat la 4 ani?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.