O SOLUTIE VIABILA PENTRU AEROPORTUL BRASOV

O SOLUTIE VIABILA PENTRU AEROPORTUL BRASOV

0 548
Secretarul executiv al PSD Brașov, Marius Dunca, i-a dat replica fostului ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, care declara că, „dacă PNL ajunge la guvernare, o să dea bani să se facă aeroportul de la Ghimbav – Brașov“ „În întreb public pe dl. Ialomițianu: Ce a făcut pentru Aeroportul Brașov cât a fost Ministrul Finanțelor și câți bani a alocat? El și-a adus aminte de Aeroportul Brasov doar când a intrat în opoziție”.Pe de altă parte, social-democratul a prezentat o adresă trimisă de Sorinel Ciobanu, directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București,  către Mininsterul Transporturilor.
„Eu nu vorbesc. Am promis că mă ocup de problema Aeroportului de la Brașov și vă prezint concret ce pași s-au făcut. După discuția pe care am avut-o cu reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București, aceștia au trimis o notă de fundamentare către Ministerul Transporturilor, prin care susțin asocierea cu Consiliul Județean Brașov pentru finalizarea Aeroportului de la Ghimbav, a precizat Dunca.
Bucureștenii au nevoie de un aeroport de rezervă, în cazul în care vremea nu permite aterizarea/decolarea aeronavelor în Capitală.NOI VREM AEROPORT si am gasit o solutie viabila imediata !!  Cel mai apropiat aeroport, în acest context, ar fi „Mihail Kogălniceanu“, de la Constanța, dar aici încep să fie operate tot mai multe zboruri militare.
De aici, ideea de asociere cu Brașovul, in linie dreapta doar la 130 km., iar Ministerul Transporturilor să aloce bani pentru finalizarea lucrărilor, având în vedere că, până în acest moment, Consiliul Județean Brașov,dupa 5 ani a reușit să toarne doar betonul pistei lungi de 2.850 de metri.
„Zona Brașovului este foarte importantă atât din punct de vedere al populației și activității economice, dar și din punct de vedere al activității turistice. Există studii care analizează zona Brașovului din punct de vedere turistic și economic, care consideră oportună construirea unui aeroport aici“, se arată în adresa trimisă de Sorinel Ciobanu la Transporturi. El menționează expres că aeroporturile bucureștene sunt influențate de aceleași condiții climatice, iar Brașovul este o soluție, fiind aproape de Capitală.
„Considerăm că este oportună, la acest moment, crearea unei comisii cu reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Companiei Naționale Aeroporturi București, Autoritatea Aeronautică Civilă Română și ROMATSA, care să stabilească necesitatea continuăîrii acestui rpoiecte și modalitatățile în care acest lucru se poate face, urmând ca, ulterior, să se stabilească etapele și termenele de realizare“, se arată în adresa către Ministerul Transportuilor.„Acum, totul depinde și de Consiliul Județean. Noi venim cu lucruri concrete și aș vrea ca toți politicienii să lăsăm deoparte minciunile și să rezolvăm problemele pe care le-am promis cetățenilor”, a încheiat Dunca.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.